پژوهش راهبردهاي فعاليتهاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در جهان اسلام كه توسط گروه مطالعات فرهنگي جهان اسلام پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از ديماه سال جاري در حال انجام است، در پي يكسانسازي عملكرد مديران اجرايي فرهنگي است.-
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت معلم ادامه داد: اين امر سبب ميشود در اجراي اهداف فرهنگي با تعدد عملكرد مواجه شويم و اهداف اساسي در اين حوزه برآورده نشود.
كريمي يكي از محورهاي مهم اين پژوهش فرهنگي در عرصه روابط بينالمللي فرهنگي را روند چاپ و انتشار كتاب در جهان اسلام دانست و گفت: در اين طرح پژوهشي با ارايه برنامهاي به مديران، پيشنهاد مطالعه در حوزه چاپ و انتشار كتاب با توجه به نياز مخاطب و نحوه توزيع كتاب داده ميشود.
مدير سابق دفتر آيسسكو در ايران، با اشاره به فرهنگي بودن انقلاب اسلامي گفت: اكنون با توجه به گذشت 33 سال از انقلاب اسلامي، اين انقلاب ميتواند بهعنوان الگويي فرهنگي مد نظر قرار گيرد و ضروري است كه مطالعات جديتري درباره راهبردهاي فرهنگي بينالمللي جمهوري اسلامي به ويژه در جهان اسلام انجام شود.
استاد دانشگاه تربيت معلم همچنين مطالعه فعاليتهاي فرهنگي سطح جهان اسلام را ضروري دانست و افزود: اين مطالعات ميتواند به كنش منطقي جمهوري اسلامي ايران با تكيه بر ارزشهاي ناب اسلام و انقلاب اسلامي در اين زمينه تبديل شود.
كريمي كاربردي نبودن پژوهشها در كشورمان را ضعف اساسي پژوهش در كشورمان عنوان كرد و گفت: به عنوان فردي كه در حوزه اجرايي هم فعاليت ميكنم، پژوهشهاي فعلي را رضايتبخش نميدانم، زيرا ارتباطي منطقي در اين پژوهشها حاكم نيست.
مدير اجرايي اين پژوهش، تعريف نشدن پژوهش در ساختار اداري كشومان را از ديگر مشكلات اين حوزه دانست و گفت: دولت بايد توجه بيشتري به پژوهشهاي كاربردي نشان دهد و در ارزيابيهاي سالانه، كاربست پژوهشها را هم مدنظر قرار دهد. به اين ترتيب ميتوان شاهد درجهبندي و قضاوت واقعي از دستگاههاي اداري بود.
به گفته كريمي، اين پژوهش كه از يك ماه گذشته به همراه سه محقق ديگر در حال انجام است، تا نيمه دوم سال 1391 در قالب كتاب ارايه خواهد شد.
نظر شما