یکشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۸
«غدير؛ پيوند آسمان و كوير» منتشر مي‌شود

نويسنده آثار ديني از انتشار كتاب «غدير؛ پيوند آسمان و كوير» در روزهاي آتي خبر داد. اين كتاب از مجموعه كتاب‌هاي رهنماست كه از سوي انتشارات آستان قدس رضوي منتشر مي‌شوند.-

حسين سروقامت در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين ‌باره اظهار كرد: معاونت تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي با هدف پاسخ به سوالات و شبهات مطرح شده از سوي مراجعه‌كنندگان به اين معاونت، مجموعه كتابي را با عنوان «رهنما» در چهار گروه «باورها»، «آيين زندگي»، «احكام» و «حرم‌شناسي» منتشر مي‌كند. تاكنون 76 عنوان از كتاب‌هاي رهنما منتشر شده است و كتاب «غدير، پيوند آسمان و كوير» جزو گروه «باورها» قرار دارد.
 
سروقامت درباره كتاب‌هاي رهنما افزود: اين معاونت پس از بررسي سوالات مطرح شده و با توجه به كثرت آن‌ها، موضوعاتي را تدوين مي‌كند و براي تحقيق و نگارش به نويسندگان مي‌سپارد. با توجه به فراگيري اين مجموعه، ‌اين كتاب‌ها شمارگان بالايي دارند و اغلب به زايران امام رضا(ع) اهدا مي‌شوند. مخاطب اين كتاب‌ها و كساني كه اين سوالات را مطرح كرده‌اند، بيشتر در ميان قشر داراي تحصيلات ديپلم تا كارشناسي‌ا‌ند.

وي ادامه داد: محور اصلي كتاب «غدير؛ پيوند آسمان و كوير» پاسخ به شبهات و سوالات موجود درباره واقعه غدير خم در قالب كتابي كوتاه و مختصر است كه مخاطب فرصت پرداختن به آن‌ها در كتاب‌هاي مفصل را نداشته است.

اين نويسنده گفت: اعتقاد ما در بحث غدير اين است كه پس از رحلت پيامبر اكرم(ص)، نزول وحي پايان يافت اما با وجود امامان شيعه، ارتباط ميان آسمان و زمين قطع نشد و آنان واسطه فيض الهي بودند.

سروقامت درباره عنوان كتاب «غدير؛ پيوند آسمان و كوير» گفت: اين عنوان به خاطر قالب كلمات، دلنشين و داراي جذابيت است و همچنين به اتفاقات روز غدير اشاره دارد. اين واقعه از يك سو، به خداوند ارتباط داشت، زيرا به پيامبر(ص) فرمان داد كه آن‌چه را به وي ابلاغ شده است، براي مردم بيان كند. از سوي ديگر، بحث امامت در سرزميني رقم خورد كه برهوت بود و تنها بركه‌اي آب در آن‌جا وجود داشت، يعني ارتباط و پيوندي ميان آسمان و زمين در آنجا برقرار بود.

وي افزود: بخش نخست كتاب «غدير؛ پيوند ميان آسمان و كوير» به بيان اين مطلب اختصاص دارد كه از پيامبري حضرت محمد(ص) تا امامت علي(ع) چه مسيري طي شد. اين مسير به صورت داستاني و به شيوه‌اي بيان شده است كه براي جوانان جذابيت كافي را داشته باشد.

سروقامت ادامه داد: به عنوان مثال، اين داستان تعريف مي‌كند كه در آخرين سال زندگي پيامبر اسلام(ص)، سوره حمد براي دومين بار بر ايشان نازل شد و هنگامي‌كه ايشان از جبرييل(ع) درباره اين امر سوال كردند، او فرمود اين نشانه آن است كه رحلت تو نزديك است. به همين دليل به سوره حمد، «سبع‌المثاني» نيز گفته مي‌شود، يعني هفت آيه‌اي كه دوبار نازل شدند.

وي ادامه داد: داستان غدير در كتاب «غدير، پيوند ميان آسمان و كوير» با طرح اين مساله آغاز مي‌شود و تا زماني كه پيامبر(ص) خطبه غدير را خواندند و حضرت علي(ع) را به عنوان جانشين خويش معرفي كردند، ادامه مي‌يابد. همچنين نحوه بيعت مردم با ايشان و شرايط و وضعيت اين بيعت در اين بخش از كتاب بيان مي‌شود.

اين پژوهشگر ديني افزود: سه شبهه موجود در بحث غدير در بخش دوم كتاب «غدير، پيوند ميان آسمان و كوير» پاسخ داده مي‌شوند. به عنوان مثال، اهل سنت معتقدند در عبارت «من كنت مولاه، فهذا علي مولاه» كه مهم‌ترين فراز خطبه غدير است، بحث ولايت مطرح نيست، ‌بلكه منظور پيامبر(ص) از اين ولايت، محبت است، نه امامت و سرپرستي. در حالي‌كه با اين تعبير،‌ تمامي جريان غدير زير سوال مي‌رود و چيزي باقي نمي‌ماند كه بخواهيم درباره آن صحبت كنيم.

وي گفت: حضرت علي(ع) از كودكي با پيامبر اسلام(ص) مانوس بود و مردم از علاقه پيغمبر(ص) به ايشان آگاه بودند. جمع‌آوري مردم در آن شرايط در آن وضعيت جغرافيايي و بيان خطبه غدير، نشان از اين دارد كه واقعه مهم و پيام مهمي در ميان بوده است، به‌ويژه اين‌كه پيامبر(ص) تاكيد كردند كه تمامي مردان و زنان با حضرت علي(ع) بيعت كنند. همه اين شرايط نشان مي‌دهد كه رسول خدا(ص) قصد داشتند حرف تازه و مهمي را بيان كنند. علاوه بر اين، پس از اين واقعه خداوند مي‌فرمايد «امروز دين شما را كامل كردم.» بنابراين، بحثي مهم‌تر از محبت در ميان بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط