چراغپور در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره نخستین دفتر شعرش گفت: این مجموعه شعر در برگیرنده گزیدهای از غزلهای من طی سالهای 1383 تا اوایل سال 1390 است.
وی درباره انگیزهاش از چاپ این اثر توضیح داد: از سال 1380 با حضور در انجمنهای شعر فعالیت جدیام در این زمینه را آغاز کردهام. برهمین اساس برای معرفی خودم به عنوان یک شاعر به مخاطبان شعر امروز و منتقدان و ارایه دیدگاههای کلیام پیرامون شعر به چاپ مجموعهای از شعرهایم اقدام کردهام.
این شاعر جوان توضیحاتی درباره قالب شعریاش ارایه کرد و افزود: از ابتدا با قالب غزل سرایش شعر را آغاز کردهام، هرچند گاهی این نوع قالب شعری مورد بیتوجهیهایی از سوی شاعران یا منتقدان قرار میگیرد، اما به دلیل قابلیتها و جذابیتهای آن اغلب کارهایم را در قالب غزل سرودهام، هرچند اشعاری در قالب سپید و دیگر قالبهای شعری نیز دارم.
وی ادامه داد: غزلهای من در حوزه غزل فرم و نئوکلاسیک جای میگیرند و مضمون کلی اشعارم مسایل عاطفی هستند. البته بهطور دقیقتر باید بگویم این شعرها پیرامون عشق زمینی سروده شده و دیدگاههای کلی منرا نسبت به چنین مسایلی مطرح کردهاند. به عبارت دیگر در این اشعار وارد جزییات نشدهام.
چراغپور در پایان افزود: اکنون نیز مجموعهای دیگر از غزلهایم را با عنوان احتمالی «شکل دوم زن» آماده انتشار دارم. البته هنوز ناشری برای این مجموعه در نظر نگرفتهام.
نگاهی به دفتر شعر «وقتی خوابها بیدار شوند»
این دفتر شعر در برگیرنده 30 قطعه غزل نئوکلاسیک است، که طی هفت یا هشت سال گذشته سروده شدهاند. این غزلها مضامین و موضوعات عاطفی را به تصویر میکشند و از عناصر و ویژگیهای زبان زنانه بهره گرفتهاند. به عبارت دیگر با قرائت این اشعار و بدون اطلاع از نام شاعر میتوان به زن بودن شاعر آنها پی برد. از سوی دیگر زبان این غزلها زبانی نو است و عناصر، واژهها و اصطلاحات زبان امروز در آنها دیده میشود.
«کتیبههای سخنگو؛ دو لوح جادو»، «در من هزار جاده دویدن نشسته است»، «فقط اعجاز میدیدم»، «غزل بنوش»، «در این بیاعتباریها»، «این روزها هزار بار به آخر رسیدهام»، «نقطهچین 2»، «انگار جهانی شده بودم»، «از کجا؟!»، «قطار» و «چقد با در بسته دم از عبور زدم» عنوان برخی از غزلهای این مجموعه هستند.
بخشی از یک شعر این مجموعه با عنوان «متن مرا تکه تکه کرد!»:
«با اینکه متنهای من از اولش سپید...
آمد...، شروع قافیه شد، یک غزل کشید
با یک تکان جدا شد و پلکی به هم زدن
ایهام و استعاره و تمثیل آفرید
دستش شروع قافیههای بزرگ بود!
از میوههای درخت خدا واژه واژه چید!»
سمیرا چراغپور متولد 24 مرداد 1366 در کرمانشاه و دانشجوی رشته مدیریت پروژه است.
مجموعه شعر «وقتی خوابها بیدار شوند» در 72 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت دو هزار و 500 تومان از سوی موسسه انتشاراتی بوتیمار منتشر و راهی بازار کتاب شد.
سهشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۰
نظر شما