نويسنده كتاب «منشور اجرايي فعاليتهاي فرهنگي مساجد» از انتشار چاپ سوم اين كتاب در روزهاي پاياني اسفندماه خبر داد. اين كتاب پاييز امسال منتشر شد و فقط چند روزي از انتشار چاپ دوم آن ميگذرد./
بيرانوند در بيان علت نگارش اين كتاب گفت: از آنجا كه حدود شش سال كارشناس پاسخگويي دفتر تبليغات و سازمان تبليغات اسلامي و نيز چند سال روحاني مستقر در دفتر تبليغات اسلامي بودهام، به اين نتيجه رسيدهام كه اگرچه در مساجد، روحانيان و فعالان فرهنگي حضور دارند اما توانمندي اجراي برنامههاي متنوع فرهنگي در مساجد وجود ندارد و اين كتاب را در حقيقت، با هدف توانمند كردن فرهنگيان مساجد و روحانيان فرهنگي نوشتهام.
وي درباره كتاب «منشور اجرايي فعاليتهاي فرهنگي مساجد» افزود: 52 برنامه فرهنگي و شيوهها و دستورالعملهاي اجرايي آنها در اين كتاب 12 فصلي ارايه شدهاند.
اين پژوهشگر، مكتوبات موجود درباره فعاليتهاي فرهنگي در مساجد را بسيار اندك دانست و افزود: اگرچه كتابهايي درباره مسجد نوشته شده اما كتابهايي كه به صورت شيوهنامه فعاليتهاي فرهنگي در مساجد عمل كنند و در اين باره به ارايه الگو بپردازند، نوشته نشدهاند يا بسيار اندكند. به همين، دليل در نگارش اين كتاب ناچار به استفاده از شيوههاي ميداني بودهام.
بيرانوند ادامه داد: يكي از شيوههاي من براي تهيه اين كتاب، حضور در مساجد و بهويژه بازديد از مساجد نمونه در سطح كشور بوده است. همچنين در اين راستا با برخي فعالان فرهنگي اين مساجد نيز گفتوگو كرده و نمونههاي كارهاي آنان را مشاهده و از تجربههاي آنها استفاده كردهام.
وي با انتقاد از بيتوجهي به كتابخانههاي مساجد، بهويژه در روستاها و شهرهاي كوچك گفت: كتابخانههاي مساجد كشور در بهترين حالت، بيش از 1500 كتاب ندارند. علاوه بر اين، كتابخانههاي مساجد بيشتر در شهرها فعالند، در حالي كه در شهرها با وجود كتابخانههاي عمومي و امكانات بيشتر، نياز كمتري به كتابخانههاي مساجد پيدا ميشود اما در روستاها يا شهرهاي كوچك، افراد فعال و با انگيزهاي وجود دارند كه با مشكل تهيه محتواي مناسب روبهرو هستند و تنها منبع آنها نيز كتابخانههاي مساجد است. بنابراين، بايد تدبيري در اين راستا انديشيده شود.
نويسنده «منشور اجرايي فعاليتهاي فرهنگي مساجد» يادآور شد: اين كتاب كه پاييز امسال منتشر شد، به تازگي به چاپ دوم رسيده و تا چند روز آينده، چاپ سوم آن نيز وارد بازار كتاب خواهد شد.
وي با انتقاد از كمبود حمايتها در انتشار كتابهاي ترويجي گفت: با توجه به اينكه تعداد بسيار زيادي مسجد بدون روحاني در كشور وجود دارند، حمايتهاي خاصي بايد در انتشار اينگونه آثار ترويجي و فرهنگي صورت بگيرد تا بتوان اين كتابها را در شمارگان بالايي منتشر كرد و به دست مخاطبان رساند. نگارش كتاب براي مخاطب خاص و در موضوعات ويژه، نياز به حمايتهاي ويژه نيز دارد.
نظر شما