فاضل عبادي، مديرکل کتابخانههاي عمومي استان همدان در گفتوگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين مطلب اظهار کرد: تجهيزات و امکانات لازم براي مطالعه نابينايان و کمبينايان در کتابخانه مرکزي استان همدان فراهم شده است. ما در اين راه از استان قم که نسبت به سايراستانها پيشروست، الگو و کمک گرفتهايم. هيچيك از کتابخانههاي استانهاي همجوار همدان به اين گستردگي براي اين قشر از افراد جامعه فعاليت نکردهاند.
وي ادامه داد: اين کتابخانه تنها کتابخانه استان همدان است که در فضاي مناسب همراه با کتابهاي گويا و بريل براي نابينايان و کمبينايان ايجاد شده است.
وي در پاسخ به اين سوال که «آيا آمار دقيقي از نابينايان و کمبينايان استان همدان در دست داريد؟» گفت: آمار دقيقي جمعآوري نکردهايم اما ميتوان گفت كه تعداد مراجعهکنندگان نابينا و کمبينا به کتابخانه زيادند.
عبادي افزود: اين کتابخانه به 5 هزار عنوان کتاب بريل و گويا مجهز است که 500 عنوان از آنها بريل اند. اغلب اين کتابها كه موضوعات گوناگوني را شامل ميشوند، اهدايياند و از سوي سازمان بهزيستي کشور به کتابخانه مرکزي همدان اهدا شدهاند.
وي درباره موقعيت جغرافيايي و امکان دسترسي اين افراد به کتابخانه مرکزي استان همدان گفت: اين کتابخانه در مصلاي همدان،واقع در مرکز شهر و براي همگان بهويژه نابينايان و کمبينايان قابل دسترس است.
وي در پاسخ به اين سوال که «تا چه حد در مناسبسازي فضاي کتابخانه به معلوليت نابينايان و كمبينايان توجه کردهايد؟» گفت: جالب است بدانيد مکان کتابخانه را خود مراجعان نابينا و كمبينا براي راهاندازي اين بخش انتخاب کرده اند و از جنبه امکانات فيزيکي و ساختاري براي رفت و آمد و استفاده آنان مناسبسازي شده است.
وي ادامه داد: استانهاي معدودي داراي کتابخانه مرکزياند و اين محدوديت در تعداد به علت خاص بودن و عملکرد کتابخانههاي مرکزي است. کتابخانه مرکزي همدان، بخشهاي کودک و نوجوان، نابينايان و کمبينايان، مخزن، کتابهاي خطي، بخش مرجع و قرائتخانه را هم دارد.
عبادي درباره فعاليتهاي اين کتابخانه اظهار کرد: انجام فعاليتهاي فرهنگي، يکي از رسالتهاي هر کتابخانهاي بهشمار ميآيد و مسوولان استان همدان نيز کوشيدهاند با برنامههاي مطالعاتي استاني و جلسات کانونهاي ادبي و مسابقات ديني در روستاها و شهرستانها استان، فرهنگ مطالعه را توسعه دهند.
وي در پاسخ به اين سوال که «آيا تاکنون از توانمندي افراد نابينا و كمبينا براي ارايه خدمات در اين بخش از کتابخانه استفاده کردهايد تا به نوعي براي اين قشر هم کارآفريني هم کرده باشيد؟» گفت: بهکارگيري نيروي انساني از سوي نهاد کتابخانهها و به صورت متمرکز انجام مي شود و ما در انتخاب افراد براي فعاليت در کتابخانه، کمترين دخالت را داريم.
پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۱
نظر شما