شاهرخ جاهد در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: در حالي كه چاپخانههاي مجهز و به روزي در زاهدان فعاليت ميكنند و ميتوانند نياز مشتريان را برآورده سازند، بسياري از كارهاي چاپي به خارج از استان ميرود.
وي افزود: بسياري از سفارشهاي چاپي توسط نهادهاي دولتي انجام ميشوند و در اين ميان، مديران ترجيح ميدهند كارهاي خود را به خارج از استان بفرستند و با وجود پيگيريهاي چاپخانهداران از طريق استانداري متاسفانه اين روند همچنان ادامه دارد.
جاهد كه تجربه 20 ساله فعاليت در صنعت چاپ را پشت سر گذاشته است، يادآور شد: پيش از اين 20 كارگر در اين چاپخانه كار ميكردند اما اكنون تعداد كارگران به 11 نفر تقليل يافته است، زيرا سفارشهاي چاپي به قوت گذشته نيست.
وي اظهار كرد: اگر شرايطي در استان فراهم شود تا كارهاي چاپي به خارج از استان سفارش داده نشوند و به چاپخانههايي كه سالهاست در آب و خاك اين منطقه زندگي كردهاند سپرده شوند، مشكلات چاپخانهداران به مرور زمان حل ميشود.
جاهد از همكاري نكردن سازمانها و نهادهاي استاني هم گلايه كرد و گفت: زماني كه در سال 1386 سيل به زاهدان آمد، چاپخانه ما به دليل اهمال شهرداري در بستن رودخانه، ضرر بسياري كرد اما متاسفانه شهرداري هيچ اقدامي براي جبران خسارت به مجموعه انجام نداد و ما مجبور شديم از منابع داخلي دستگاههاي خود را تعمير كنيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه قصد دارد پس از فروش چاپخانه، سرمايهاش را در چه حوزهاي به كار بگريد، اظهار كرد: ميخواهم پول خودم را در حوزه ساختمانسازي هزينه كنم، زيرا تجربه نشان داده است كه فعاليت در اين بخش از سوددهي بهتر و مناسبتري برخوردار است و ميتوان سامانه امنتري براي كسب درآمد به دست آورد!
چاپخانه جاهد به عنوان نخستين چاپخانه زاهدان سال 1348 فعاليت خود را آغاز كرده است و اكنون با وجود بهرهمندي از امكانات سه بخش ليتوگرافي، چاپ و صحافي در آستانه ورشكستي قرار دارد.
شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۸
نظر شما