درويشي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، به تشريح ديدگاههاي خود درباره خواستههاي پاسداران اهلقلم و پژوهشگران دفاعمقدس پرداخت و گفت: تصور ميكنم كه يكي از وظايف سپاه به عنوان يكي از مراكزي كه بيشترين اسناد جنگ را در اختيار دارد، اين است كه اين مدارك را با كمترين موانع و محدوديتها در اختيار محققان قرار دهد.
وي با تاكيد بر لزوم دسترسي پژوهشگران پاسدار و غير پاسدار به اين اسناد اظهار كرد: درست است كه هنوز برخي از اسناد در وضعيت طبقهبندي قرار دارند، اما از آنجايي كه بايد شرايط بيان حقايق جنگ را فراهم كنيم، وقت آن فرارسيده كه آن دسته از مداركي كه منافع و امنيت ملي را به خطر نمياندازند، منتشر شوند.
نويسنده كتاب «جنگ ایران و عراق: پرسشها و پاسخها» تاكيد كرد: تمامي مراكز اسنادي دفاعمقدس بايد مدارك خود را به محققان خارج از سازمان خود ارايه كنند و اين مشكل در اكثر اين نهادها ديده ميشود. بايد مسوولان و متوليان پژوهش دفاعمقدس، راه چارهاي براي اين موضوع بيابند.
درويشي توضيح داد: ممكن است كه يك نويسنده از اسناد سپاه براي تدوين كتابش استفاده نكند، اما از آنجايي كه ناشران خصوصي، سرمايه كمتري براي چاپ كتابهاي دفاعمقدس در نظر ميگيرند، بهتر است كه ناشران فعالي مانند سپاه پاسداران، از راههاي مختلف مانند يارانه و حمايت از ناشران خصوصي، به اين نويسندگان كمك كنند.
اين استاد علوم سياسي در دانشگاه بينالمللي امامخميني(ره) بر لزوم حمايت از پروژههاي دانشگاهي و پاياننامههاي دانشجويي مرتبط با دفاعمقدس تاكيد كرد و گفت: نويسندگان و محققان غير از حمايتهاي اسنادي، نيازمند حمايت از آثار خود براي انتشار هستند.
مولف كتاب «ریشههای تهاجم: علل و زمینههای شروع جنگ» تربيت نيروهاي جديد براي پژوهش درباره دفاعمقدس را از ديگر وظايف نهادهاي متولي اين حوزه به خصوص سپاه پاسداران دانست و افزود: متاسفانه كساني كه از نسل جنگ بودهاند، يا بازنشسته شده و يا بر اثر گذر زمان فوت كردهاند. بايد نيروهايي را تربيت كنيم كه علاوه بر علاقهمندي به دفاعمقدس، مهارتهاي لازم براي پژوهشگري در اين حوزه را كسب كنند.
فرهاد درويشي از شيوه تربيت راويان جنگ براي كاروانهاي راهياننور به عنوان الگويي براي اين مسير ياد كرد و اضافه كرد: بايد كساني را تربيت كنيم كه اصول و مهارتهاي پژوهش در جنگ را بياموزند و همچنين با مباحث اساسي جنگ آشنا شوند. اگر يك پژوهشگر توانا هم وارد اين عرصه شود، اما مباني جنگ تحميلي عراق عليه ايران را نشناسد، نگاه درستي به دفاعمقدس نخواهد داشت. با اين آگاهي همدلي و همزباني مناسبي بين پژوهشگران و محققان دفاعمقدس ايجاد ميشود.
شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۹
نظر شما