ايبنا - خواندن يك صفحه ازيك كتاب را مي توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه اي ازاكسير دانايي، لحظه اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و..
جاذبه و دافعه پيامبران و اولياي الهي چنان پرنفوذ است كه از آن به عنوان الگو براي همه انسانها و تاريخ ميتوان ياد كرد؛ زيرا جاذبه و دافعه ايشان باحقيقت و خيرخواهي براي كل بشريت همراه بود و فراتر از روابط بشري است؛ يعني آنها هيچ گونه نيازي از نوع نيازمنديهاي سودجويانه بشري ندارند، به منبع جاودان الهي متصلند و پرتويي از قدرت بيمنتهاي او به شمار ميآيند.
از سوي ديگر، از آنجا كه اينان روشنترينمصداقهاي «خليفة اللهي در زمين و زيباترين نمود تجسم عيني و شبيهترين افراد به خداوند از نظر دارا بودن تمام صفات جمال و جلال الهي هستند، معيار و ملاك انسانها در جاذبه و دافعه شناخته ميشوند. رمز قوام و تداوم و جاودانگي اين اسوههاي الهي، همين پيوند و ارتباط آنها با خداست؛ تا آنجا كه در هيچ شرايطي، حتي براي لحظهاي از اطاعت خدا خارج نشدهاند. سِرّ محبت و عشق ما به ائمه و جاذبه آنها نيز پيوندي است كه ايشان با خدا دارند و چون اين پيوند، ناگسستني است، عشق و گرايش انسانها به آنها جاودانه است.
صفحه 107/ فرهنگ اخلاقی معصومین (حرف ث-ج)/ تالیف سیده معصومه اسماعیلپور/ انتشارات مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما/ سال 1390/ 350 صفحه/ 5000 تومان
نظر شما