به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، «هم صدا با حلق اسماعیل» مجموعهای از سرودههای مرحوم حسینی در سه فصل است. شعرهای این مجموعه در قالبهای غزل، رباعی، مثنوی و سپید سروده شدهاند و گزیدهای از سرودههای قبل و پس از انقلاب این شاعر را شامل میشود.
فصل نخست کتاب با عنوان «سرودههای سحرزاد» به گزیدهای از شعرهای پس از انقلاب این شاعر اختصاص دارد و اشعاری همچون بهاریه، زمزمه جاوید خون، وداع، غزل لاله رخان و معرکه را شامل میشود.
فصل دوم با عنوان «شب سرودهها»، گزیدهای از سرودههای پیش از انقلاب حسینی را در بر میگیرد و در این فصل اشعاری مانند غم نان، عریان، انگشتر فریاد، نفرین دعوا، یادگاری، شهاب ، دعوا، توت کال و پیغام آمده است. فصل سوم نیز به دفتر رباعی شاعر اختصاص دارد.
«نوشداروی طرح ژنریک» در برگیرنده 12 قطعه به هم پیوسته شعر آزاد است و به قول سراینده اشعار، مولود ضرورت جامعه عصر حاضر است، که مضامین آن در بردارنده موقعیتی تهدیدکننده است و انسان امروزی خودخواسته یا ناخواسته در آن قرار گرفته است و راه گریزی از آن ندارد.
درونمایه این اشعار با شخصیتها و اقشاری چون شاعر، تاجر، زاهد، عارف و عاشق نشاندهنده رویکرد انسانها به دو هدف کلی «پول و سودای پول» و «اشتیاق دیوانهوار به تصاحب» است. سراینده در اشعار خویش بیتوجه به واژههای ادبی و کلمات شاعرانه در ذهن دیگر شاعران با واژهها و ترکیبهای خود سعی در این دارد، تا بیشترین تاثیر را بر شنونده داشته باشد.
مرحوم حسینی این اثر را به سهراب سپهری تقدیم کرده است.
سیدحسن حسینی متولد سال ۱۳۳۵ در محله سلسبیل تهران است. وی در مقطع کارشناسی رشته تغذیه از دانشگاه مشهد فارغالتحصیل شد و پس از آن کارشناسیارشد و دکترای خود را، در رشته ادبیات فارسی گذراند.
وی از سال ۱۳۵۲ نوشتن و سرودن را در مطبوعات پیش از انقلاب بهویژه در «مجله فردوسی» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۸، حوزه اندیشه و هنر اسلامی را که به همراه محمد رضا حکیمی، رخ صفت، تهرانی و آیتالله امامی کاشانی، راهاندازی کرد و مسوولیت بخش ادبیات و شعر را به همراه قیصر امینپور بر عهده داشت.
او سالهای آخر عمرش را به سبکشناسی قرآن و زبانشناسی حافظ مشغول بود و در ۹ فروردین ۱۳۸۳ بر اثر سکته قلبی، درگذشت.
«همصدا با حلق اسماعیل»، «برادهها»، «بیدل، سپهری و سبک هندی»، «گنجشک و جبرئیل»، «مشت در نمای درشت»، «گزیده شعر جنگ و دفاع مقدس»، «نوشداروی طرح ژنریک»، «طلسم سنگ»، «شقایقنامه»، «در ملکوت سکوت»، «حمام روح»، «برادهها»، «از شرابههای روسری مادرم» و«سفرنامه گردباد» از جمله آثار حسینی هستند.
سهشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۹
نظر شما