معصومه سپهري در نشست خبري كتاب «نورالدين پسر ايران» گفت: پيش از اين به مسوولان انتشارات سوره مهر گفته بودم كه توجه به كتاب «دا» نبايد باعث غفلت شما از ساير كتابهای دفاعمقدس شود. اكنون هم براي كتاب «نورالدين پسر ايران» همين اعتقاد را دارم و نبايد توجه بيشاز اندازه به اين كتاب باعث مهجور ماندن ديگر آثار شود._
در ابتدا نورالدين عافي با ابراز خرسندي از استقبال قشر جوان از خاطراتش در دوران هشت سال دفاعمقدس گفت: اين خاطرات سالها پيش ضبط شدند و در سال 1383 توسط خانم سپهري بازبيني و نوشته شد.
عافي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اقبال عمومي از خاطرات جنگ در ميان مخاطبان آيا علاقهمند به بيان ديگر خاطراتش از دوران هشت سال دفاعمقدس است گفت: «نورالدين پسر ايران» خلاصهاي از خاطرات من در دوران هشت سال دفاعمقدس است و تمامي خاطرات من بيشتر از دو يا سه كتاب است. اما به نظر من همين مقدار از خاطرات براي يادآوري آن روزها كافي است.
وی درباره احساسش از دستنوشته مقام معظم رهبري بر متن كتاب گفت: گمان نميكردم اين كتاب نظر مقام معظم رهبري را به خود جلب كند و از اين اتفاق بسيار خوشحالم.
معصومه سپهري نیز هدف از نوشتن اين نوع كتابها را بيان خاطرات رزمندگان به نحوه شايسته عنوان كرد و افزود: اين افراد خاطرات خود را در فضاي سرشار از صداقت و درستي بيان ميكنند و خاطرات عافي نيز در اين ميان مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
سپهري افزود: راوي كتاب در مصاحبههاي اوليه خود درباره بكرترين خاطرات خود سخن گفته است و شايد برخي خاطرات را به دليل ملاحظاتي نگفته است. اما خاطرات نقل شده در كتاب شاكله روایت حوادث آن دوران را تشكيل ميدهد. كتاب «نورالدين پسر ايران» اثر كاملي است و نيازي به اضافه كردن مطالبي نو و جديد ندارد.
وي ادامه داد: در حوزه نگارش و ثبت خاطرات با فراواني سوژه و كمبود نيرو مواجهيم. زندگي و خاطرات ديگر رزمندگان نيز بايد در مسیر اين كارها قرار بگيرد.
سپهري درباره اضافه شدن خاطرات همسر نورالدین عافي به محتواي كتاب افزود: اين خاطرات ظرفيت نگارش كتابي مستقل را دارد.
وي درباره استقبال مردم تبريز از كتاب «نورالدين پسر ايران» گفت: اين كتاب در تهران رونمايي شد و حوزه هنري تبريز تنها جلسه نقدي براي آن برگزار کرد. متاسفانه در شهرستانها آن گونه كه بايد درباره كتاب تبليغ نميشود. اما اميدوارم با توجه به استقبالی که از اين كتاب صورت گرفته، شاهد گسترش ثبت خاطرات باشيم.
سپهري افزود: من خوشحالم كه اين كتاب به سرنوشت كتاب دیگرم «لشكر خوبان» دچار نشد. من درباره تجدید چاپ نشدن كتاب «لشكر خوبان» كه برنده جايزه ربع قرن کتاب دفاع مقدس شده بود به مسوولان انتشارات سوره مهر گله كردم كه چرا اين كتاب غريب واقع شده است، در حالي كه اثري ارزنده است.
وي ادامه داد: اين كتاب در سال 1384 چاپ و در سال 1388 تجديد چاپ شد. اما چاپ سوم آن در سال 90 با حذف پاورقيها همراه شد. ناشر بدون صحبت با من آنها را از كتاب حذف كرد. از آنها خواستم اين كتاب را جمع كنند و در چاپ 91 نيز پاورقيها و عكسها دوباره به اثر اضافه شدهاند.
سپهري در پاسخ به این سوال كه آيا با نوع تبليغ انتشارات سوره مهر درباره کتابهای دفاع مقدس موافق است، گفت: پيش از اين به مسوولان انتشارات گفته بودم كه توجه به كتاب «دا» نبايد باعث غفلت شما از ساير كتابها شود. زيرا اين اتفاق جفا به ديگر كتابهاي خوبي است كه در حوزه دفاعمقدس نوشته ميشوند. اكنون هم براي كتاب «نورالدين پسر ايران» همين اعتقاد را دارم و نبايد توجه بيش از اندازه به اين كتاب باعث مهجور ماندن ديگر آثار شود. زيرا ما در حوزه دفاعمقدس كتابهاي خوبي داريم كه سوره مهر ميتواند آنها را هم به مردم معرفي كند.
نظر شما