در مقاله نخست بيشترين هدف نويسنده، اعتراض به زيباييشناسي مدرنيسم است و به باور او دوران مدرنيته دوران فقدان زيبايی است. در اين مقاله همچنين شرح جامعی از انديشه موریس مرلوپونتی، فیلسوف فرانسوی و یکی از بزرگان نهضت پدیدارشناسی در مساله زیبایی و رابطه متقابل آن با نفس و شرح مقاله آخر او با عنوان «درهم تنیدگی» آمده است.
مقاله دوم به شرح زیبایی خداوند میپردازد. نویسنده این مقاله «گراهام وارد» استاد مبانی اخلاق و الهيات و همچنین ریيس دانشكده هنر، تاريخ و فرهنگ دانشگاه منچستر انگلستان است. این مقاله دریچهای بر زیباییشناسی از منظر علم کلام مسیحی است و رمز و راز تصاویر مسیح از هنر قرون وسطی تا به امروز را عیان میسازد.
در مقاله سوم نویسنده به بررسی حیرت و امر والا در میان کلبیمسلکان میپردازد. کلبیها نخستین نظریه پردازان خوشبختی در فلسفه یونانی هستند و طریق فکری آنها متاثر از سقراط و افلاطون است.
این کتاب از نخستین کتابهایی است که به زیباییشناسی از دریچه علم کلام میپردازد و همچنین باید گفت که جای خالی کتابی تحقیقی در این موضوع البته با رویکرد اسلامی بسیار به چشم میآید.
کتاب «خداوند و زیبایی» حاوی سه مقاله به قلم جان میل بنک، گراهام وارد و ادیت ویشو گرود، با ترجمه عذرا علیان لنگرودی توسط موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری «متن»، فرهنگستان هنر در 128 صفحه و بهای سه هزارو 500 تومان به مخاطبان عرضه شده است.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه این کتاب به غرفه فرهنگستان هنر در بیستوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب واقع در شبستان راهروی 23 غرفه 2 مراجعه کنند.
نظر شما