كارشناس كتابهاي مهدويت معتقد است عنوانهای کتابهای منتشر شده با موضوع مهدویت در سال گذشته زیاد بوده؛ اما بسیاری از کتابهای مشهور در این حوزه، تکراری است و از نظر موضوعی نیز بسیاری از مفاهیم مطرح شده همپوشانی دارند.
بهنام کربلایی، در سالن كارنامه نشر ايران (یاس) در نمايشگاه كتاب تهران گفت: عنوانهای کتابهایی با موضوع مهدویت در سال گذشته زیاد بوده است. بسیاری از کتابهای مشهور در این حوزه، تکراری است. از نظر موضوعی نیز بسیاری از مفاهیم مطرح شده همپوشانی دارند.
وی در این باره توضیح داد: از آنجا که موضوع مهدویت، طوری است که مستندات آن از میان احادیث و کتابهای قدیمی است، نمیتوان انتظار داشت که در این زمینه ابداعات خیلی شاخصی انجام گیرد. چون سندهای موجود محدود است و گزارشها و بحثهای عقیدتی در کتابها تکرار میشوند.
کربلایی، انتشار کتاب «تاریخ تمدن ملک مهدوی» اثر دکتر محمدهادی همایون را قدم تازهای در نشر کتابهای با موضوع مهدویت دانست و گفت: این کتاب با قلم و رویکرد تازهای نوشته شده و توانسته نظر مخاطبان عام و متحپخصصان علوم دینی را جلب کند. البته کتابهای تطبیقی هم در سال گذشته منتشر شدند که نگاهشان به مساله منجی و آخرالزمان در ادیان دیگر متمرکز شده است. نگاه این نویسنده، نگاهی آخرالزمانی است و بحث دشمنشناسی و قوم شیطان را به خوبی در اثر خود بازتاب داده است.
این کارشناس ارشد الهیات، تولید مفهوم و دانش در حوزه مهدویت را تنها با ورود نگاههای تازه به عرصه پژوهش و نگارش میسر دانست و در این باره توضیح داد: بستگی دارد با چه نگاهی به سراغ موضوع برویم. بررسی دقیق جامعه آخرالزمان و مسیر حرکت این جامعه، محققان و مولفان را به نتیجههای تازهای میرساند. در این زمینه باید به سوی ایجاد راهکار برای زندگی بهتر در جامعه برویم.
وی با بیان این نکته که چه بخواهیم و چه نخواهیم به سوی ظهور میرویم، تأکید کرد: کتابهای با موضوع مهدیت بهتر است به سوی ایجاد امید در میان مردم بروند. همچنین جامعه مهدوی، جامعهای است که در آن گرایش به سوی عقلگرایی است. بهتر است این فاکتورها در کتابهای عمومیتر این حوزه لحاظ شود.
بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران تا 23 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) برپاست.
نظر شما