چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۳
موفقيتم را به تلفيق شيوه‌هاي سنتي و مدرن مديونم

یکی از مشهورترین چهره های ادبیات ترک، اورهان پاموک، دیروز در برنامه زنده ای در شبکه تلویزیونی NTV ترکیه شرکت کرد و در مورد سبک ادبی و نظرش در مورد جایزه نوبل سخن گفت. وي موفقيتش را مديون تلفيق شيوه‌هاي سنتي و مدرن دانست.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا)، تنها نویسنده ترک برنده نوبل ادبی، اورهان پاموک، دیروز در برنامه زنده « 45 دقیقه» که در شبکه NTV ترکیه پخش می شود، شرکت کرد و 45 دقیقه به بیان سبک ادبی و عقاید خود پرداخت. 

پاموک با بیان این که موفقیت خود را به تلفیق دیدگاه سنتی خود با سبک های ادبی مدرن مدیون است، گفت:  سنن عثمانی را با سبک های مدرن و پست مدرن تلفیق کرده‌ام و فکر می کنم مهمترین عامل موفقیتم نیز باور قلبی و اعتقادم بود که در این دو فرهنگ متضاد از هم، شباهت هایی نهفته است که شخصیت های همه ما را شکل می‌دهد.

پاموک با بیان این نکته که در رمان هایش به  «مفهم اشیا» اعتبار زیادی می بخشد، گفت : اشیایي که در پیرامونمان وجود دارند به چشم من سحرآمیزند و هر کدام رازی در خود نهفته دارند. تئوری رمان ها، دنباله ای از تراژدی های انسان ها و اشیاست که تنها گذر زمان به آن‌ها ارج می بخشند... . نویسندگی ، انعکاس دادن چهره انسان ها و اشیا به گونه ای متفاوت است. 

پاموک در این 45 دقیقه با ابراز ناراحتي از لقب گرفتن به عنوان «نویسنده بزرگ» گفت:  برای این که کسی نویسنده بزرگی باشد نیازی نیست حتماً جایزه نوبل  ببرد. جایزه نوبل، تنها 60 سال است که به نویسندگان اهدا می شود اما ما کتاب کسی را تنها برای این که برنده جایزه نوبل شده نمی خوانیم و بزرگترین نمونه هم آثار تولستوی است.

پاموک در انتها توضیح کوتاهی درباره آخرین رمان خود داد و گفت: هنگام نوشتن رمان «موزه معصومیت» سعی کردم مانند یک روزنامه نگار، حقایق را بی کم و کاست روي کاغذ بياورم و فکر می کنم تا حدودی نیز موفق شدم. «موزه معصومیت» هم داستان یک عشق را به تصویر می کشد، هم اتفاقاتی را که در تاریخ نه چندان دور در ترکیه رخ داده. 

رمان «موزه معصومیت» روایت کننده داستان یک مرد ثروتمند اهل استانبول به نام کمال است که به عشق دختری از طبقه فرودست جامعه به نام فسون گرفتار شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها