در نشست «راهكارهاي ترويج و توسعه فرهنگ وقف كتاب» مطرح شد
سازمان اوقاف به تنهايي نميتواند فرهنگ وقف كتاب را نهادينه كند
حجتالاسلام احمد شرفخاني، معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كشور گفت : فرهنگ كتابخواني در كشور مظلوم است. سازمان اوقاف به تنهايي نميتواند فرهنگ وقف كتاب را نهادينه كند و سازمانهاي ديگر نيز بايد كمك كنند./
حجتالاسلام احمد شرفخاني، معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كشور دراين نشست، گفت: وقف، يك هديه الهي است و قبل از اسلام هم با عنوان ديگري وجود داشت.
وي ادامه داد: انسان بعد از مرگ از سه طريق ميتواند با اين دنيا در ارتباط باشد ؛ اولاد صالح، اثر علمي و وقف. بعد از مرگ، از طريق وقف ميتوانيم اموالمان را مديريت كنيم. زيرا وقتي مالمان را وقف ميكنيم تا روز قيامت، وقف شده و هيچ كس نميتواند آن را تصرف كند. وقف با ديگر صدقات فرق ميكند. صدقات ديگر، آنياند ولي وقف ماندگار است.
شرفخاني افزود: بخش عمدهاي از كتابخانهها و مدارس ما موقوفه بوده و حتي بسياري از كتابخانههاي معروف ما، قبل از انقلاب نيز موقوفهاند. نويسندگان و صاحبان فكر ما مديون استفاده از اين مدارس و كتابخانهها هستند.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كشور به فعاليتهاي اين سازمان براي ترويج وقف اشاره و بيان كرد: دو سال پيش، طرح جامع وقف را تهيه كرديم كه اين طرح موجب افزايش وقف در كشور شد. مثلاً ما قبل از سال 1389، هر ساله حدود 198 موقوفه داشتيم اما در سال 1390، وقف به 2000 مورد افزايش يافت.
حجتالاسلام حميدرضا محمديكيا، سرپرست اوقاف شمال غرب تهران نيز به عنوان سخنران ديگر اين نشست، گفت: ما در سالهاي گذشته در زمينه وقف كمكاري كردهايم اما در سال 1390 اقدامات عمدهاي توسط سازمان اوقاف و امور خيريه انجام گرفت.
وي ادامه داد: بايد كساني كه نميدانند اموالشان را در چه مسيري وقف كنند هدايت كرده و اموال آنها را به بخشهايي كه به اين اموال نياز است سوق دهيم. همچنين الزاماً مردم نبايد وقف شخصي داشته باشند. آنها ميتوانند به صورت دستهجمعي نيز در زمينه وقف كتاب فعاليت كنند.
نظر شما