به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) مراسم رونمايي از كتاب «مسافر دهكده جهاني» كه به زندگينامه پروفسور يحيي كماليپور، استاد برجسته ارتباطات ميپردازد، امروز (27 ارديبهشت) با حضور، يحييكماليپور، كاظم معتمدنژاد، مهدي محسنيان راد و جمعي از استادان برجسته ارتباطات در هتل لاله تهران برگزار شد.
كمالي پور در بخشي از اين مراسم با اشاره به محتواي كتاب كه اختصاص به زندگينامه او دارد گفت: اين كتاب حاصل يك عشق دسته جمعي است؛ عشق من به خانواده، دخترانم شيرين، نيكي و دريا، عشق به راور(زادگاهم)، كرمان و ايران. در اين مسير عاشقان ديگري چون نگين حسيني و اميرعباس تقي پور به من پيوستند و زمينه نگارش اين كتاب را فراهم كردند.
وي ادامه داد: با عشق ميتوان دنيا را عوض كرد؛ دنياي امروز ما پر از تنفر و ادبيات تنفر است. اين ادبيات گمراهكننده و مسمومكننده است و انسانها و فرهنگها را از يكديگر جدا ميكند.
وي افزود: رنج ميبرم وقتي ميبينم به رغم فرهنگي چندين هزارساله كه پر از عشق و دوستي بوده اكنون به مرحلهاي رسيدهايم كه بايد اين شعارها را روي ديوارها ببينيم.
اين استاد ارتباطات در ادامه از خود بزرگ بيني به عنوان يكي از معضلات فرهنگي كشور ياد كرد و گفت: بسياري از ما داراي خودبزرگ بيني هستيم و اين ويژگي را درباره افغانها، اعراب، آمريكاييها و ديگران داريم. اين زبان و ادبيات مناسب نيست و بايد از خود تغيير را آغاز كنيم.
كمالي پور اضافه كرد: من اين كتاب را با اين اميد خلق كردم تا بتواند به جوانان اميد و درس استقامت دهد. مشكل ما در ذهنيتهاي ساختگي و ذهنيتهاي ديگر ساخته ماست. من از وضعيت موجود و روابطي كه در سطح ملي، جهاني و ... بين انسانهاست رنج ميبرم و به همين دليل زندگي شخصي خود را در اين كتاب روايت كردم تا شايد در اين زمينه موثر و مفيد باشد.
رييس انجمن جهان ارتباطات با تاكيد بر ساختارهاي موجود دنياي امروز افزود: من جهان را پر از جعبهها و چهارچوبهايي ميبينم كه انسانها براي خود ساختهاند و موجب ميشود تا هيچ ربطي به يكديگر نداشته باشند. بايد اين ساختارها را تغيير داد.
وي تصريح كرد: بايد بدبيني را كه ريشه در ذهنيت ما دارد از بين ببريم تا بتوانيم مشكلات را حل كنيم.
كمالي پور در پايان سخنانش اظهار كرد: منفعت مالي براي من در نگارش اين كتاب در درجه آخر قرار داشت و تنها ميخواستم تجربياتم در زندگي براي جوانان مفيد باشد.
در بخشهاي ديگري از اين مراسم استاداني مانند محسنيان راد، پروفسور معتمدنژاد سخناني را درباره كتاب ارايه كردند.
محسنيان راد با اشاره به سبك قوي نگين حسيني در نگارش كتاب گفت: در خاطرات كمالي پور آمده است كه اولين كتابي را كه با آن آشنا شده كتابي از عبيد زاكاني بوده كه براي پدربزرگش در 8 سالگي ميخوانده است.
وي ادامه داد: در جامعهاي كه رسانهها كاركرد درست داشته باشند و آزادي وجود داشته باشد افراد در ابتدا با كتاب آشنا ميشوند و بعد با رسانههاي ديگر اما ايشان در ابتدا با گرامافون و راديو آشنا شدند و در نهايت كتاب به دست گرفتند.
علي اكبر رشيدي نيز كه مقدمهاي بر اين كتاب نوشته در بخش ديگري از مراسم گفت: مقدمه «هاوارد كوهن» استاد برجسته ارتباطات بر اين كتاب نشان از اهميت شخصيت پروفسور كمالي پور و جهاني بودن ايشان دارد كه در جاي خود ستودني است.
وي ادامه داد: نگين حسيني از نويسندگان صاحب قلم است و در انتقال حس به مخاطب بسيار موفق عمل ميكند. به عقيده من اين كتاب در چاپهاي بعدي بايد ملحقاتي داشته باشد و درباره بعد ارتباطات در زندگي ايشان بيشتر صحبت شود.
وي تاكيد كرد: بايد به نشر و توسعه اين كتاب در سطح جامعه كمك كرد چون افرادي مانند ايشان در سطح جامعه كم هستند و بايد از تجربيات اين استاد بزرگ استفاده كرد.
غلام عباس افشار،رييس انجمن متخصصان روابط عمومي نيز با تاكيد بر توسعه اين كتاب در سطح جامعه گفت: محتواي كتاب كاملاً آموزشي است و براي مخاطب بسيار مفيد است. روابط عموميها ميتوانند اين كتاب را خريداري كرده و اهدا كنند. بايد زمينههاي تسهيل دسترسي به كتاب فراهم شود.
پروفسور معتمدنژاد نيز در بخش پاياني اين مراسم ضمن تشكر از كمالي پور افزود: افتخار مضاعفي است كه استاد كمالي پور وارد عرصه ادبيات هم شدهاند و كتاب ايشان به پررنگتر شدن هويت ايراني كمك ميكند.
وي ادامه داد: كاش من هم ذوق و استعدادي داشتم و وارد ادبيات ميشدم. در ابتدا شعر و داستان مينوشتم ولي با ورود به رشته حقوق ديگر موفق به اين كار نشدم ولي خوشحالم كه ايشان وارد عرصه ادبيات شدند.
در بخشهايي از اين مراسم پيام نگين حسيني،نويسنده كتاب توسط خواهرزاده وي قرائت شد.
در پشت جلد كتاب «مسافر دهكده جهاني» ميخوانيم: «...كودك كه بودم و رقص گندمزار در باد را تماشا ميكردم، تصورم اين بود كه باد دست روي شاخهها ميكشد اما بزرگتر كه شدم، فهميدم اين فقط نوازش نيست؛ شاخههاي گندم، بادها را تاب نميآورند و نميكنند چون همراه با آن به رقص در ميآيند.
چه بسا درختان تنومندي كه استحكام زياد، از پا درشان مي آورد. من نيز در زندگي پر فراز و نشيبم رقص در باد، يا بهتر بگويم: رقص با باد را آموختم و فهميدم اين گونه است كه ميتوانم تندبادها را تاب آورم...»
كتاب «مسافر دهكده جهاني» از سوي انتشارات سيماي شرق با بهاي 54000 زيال منتشر شده است.
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۲
نظر شما