علي ططري كه صبح امروز(اول خرداد) در مراسم تشييع جنازه «حسن ره آورد»، محقق و تاريخپژوه پيشكسوت حضور يافته بود درباره روند آشنايي خود با اين استاد تاريخ به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: من در سال 1387 براي نخستين بار توسط يكي از دوستان مشترك با وي آشنا شدم. قرار بود ايشان مجموعهاي از اسناد و كتابهاي نفيس خود را به كتابخانه مجلس اهدا كند.
وي ادامه داد: پس از آشنايي با ره آورد متوجه شدم كه ايشان يكي از مشاهير تاريخ معاصر ايران است كه متاسفانه تا حد زيادي ناشناخته ماندهاند.
ططري افزود: ناشناخته ماندن شخصيت رهآورد نيز متاثر از مهجوريت خود ايشان و امتناعش از بازگويي فعاليتها و زحماتي بود كه در اين عرصه انجام داده بود.
رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس با انتقاد از عملكرد ضعيف نهادهاي فرهنگي در شناساندن رهآورد به جامعه گفت: بيشتر مشاهير فرهنگي كشورمان مانند ايشان علاقهاي به تبليغ خود ندارند و اين وظيفه برعهده نهادهاي فرهنگي است كه اين افراد را شناسايي و به جامعه معرفي كنند.
وي با اشاره به تبحر علمي اين محقق و فعال ادبي در رشتههاي مختلف علمي گفت: ايشان در زمينههاي مختلف چون ادبيات، نمايشنامهنويسي، زبانشناسي و تاريخ و جغرافيا تبحر داشت و دكتراي ادبيات خود را در سال 1346 از دانشگاه تهران و دكتراي لهجهشناسي و زبانشناسي را از دانشگاه سوربن فرانسه دريافت كرده بود.
ططري اضافه كرد: حيطه فعاليتهاي وي بسيار گسترده بود و خوشحالم كه آخرين فايلهاي صوتي و تصويري كه ماحصل شش جلسه مصاحبه مفصل من با اين استاد گرانقدر است در كتابخانه مجلس موجود است.
رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس با بيان اينكه رهآورد 6 مجموعه سند را به كتابخانه مجلس اهدا كرده است، گفت: قطعه هشت دقيقهاي از صداي مرحوم دهخدا كه تنها فايل صوتي از وي است در اين اسناد اهدايي موجود بود. همچنين بيش از يك ميليون فيش تحقيقي رهآورد كه حاصل مطالعات 70 ساله ايشان در حوزههايي مانند مطالعات زنان، ايلات عشاير و رجال و مشاهير ايران بود در اختيار كتابخانه مجلس قرار گرفته است.
ططري تصريح كرد: شايد اگر چند دستيار خوشذوق كنار ايشان بود ميتوانستيم حداقل شش كتاب از آثارش را گردآوري كنيم.
وي با بيان اينكه تا اكنون دو اثر در كتابخانه مجلس با كمك ره آورد منتشر شده است، افزود: كتاب «رهآورد حسن» مجموعهاي از 65 دستنوشته ايشان درباره مشاهير و رجال كشور است كه از كتابخانه شخصياش بازيابي شده است.
وي ادامه داد: مجموعه ديگري كه از كتابخانه شخصي ايشان بازيابي شده بود «يادداشتهاي فروغي» نام داشت كه شامل يادداشتها و دستنوشته هاي محمدعلي فروغي در 29 سالگي بود. مرحوم ايرج افشار اين كتاب را چاپ كرد و اين كتاب به سرعت ناياب شد.
ططري اضافه كرد: در كتابخانه ايشان مجموعهاي از عكسهاي ايلات و عشاير موجود است كه توسط كتابخانه مجلس جمعآوري و منتشر خواهند شد.
رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي از حضور نيافتن مسوولان در تشييع جنازه اين شخصيت فرهنگي اظهار تاسف كرد و گفت: متاسفانه با وجود اينكه ايشان به گردن تك تك ايرانيان حق داشت، هيچ مسوولي در تشييع جنازه ايشان حضور ندارد و مانند ديگر رجل فرهنگي غريبانه به خاك سپرده ميشود.
دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۷
نظر شما