واكنشهاي نظام حقوقي بينالملل به تروريسم و كنوانسيونهايي كه در راستاي مبارزه با اين پديده تصويب شدهاند، موضوع اصلي كتاب «حقوق بينالملل كيفري» است.-
به گفته نويسنده كتاب، برخي از مطالب اين اثر، مقالاتي است كه پيش از اين در مجلات پژوهشي منتشر شدهاند. با توجه به تحولات حوزه مورد بررسي در اين مقالات، تغييرات پيشآمده نيز هنگام تدوين كتاب در آنها اعمال شده است.
پيمان نماميان به فقدان آثار جامع درباره مطالعه ابعاد گوناگون مبارزه با تروریسم در نظام حقوق بینالملل کیفری در ميان منابع فارسي اشاره كرد و گفت: اين فقدان، بهويژه در منابع مطالعاتی دورههای دکتری و کارشناسی ارشد حقوق کیفری و حقوق بینالملل مشهود است. به همين دليل تلاش كردم ضمن بررسی تمام موضوعات و مسايل مبتلابه كشورمان در حوزه مبارزه با تروریسم، آنها را تحلیل و ارزیابی كنم.
شناسایی تروریسم و ماهیت آن، اقدامات و سازوکارهای جامعه بینالمللی در مبارزه با تروريسم، مواضع تمام کنوانسیونهای بینالمللی ضدتروریسم، تروریسم سایبری، کنوانسیون بینالمللی سرکوب تروریسم هستهای و همچنين هنجارها و راهبردهای ایالات متحده آمریکا در پیشگیری و سرکوب تروریسم هستهای، برخي از موضوعات بررسي شده در اين كتابند.
نماميان يادآوري كرد: در يكي از بخشهاي كتاب نيز تلاش كردم با مطالعه نظام قانونگذاری برخی دولتها در حوزه امنیت هوانوردی بهویژه آمریکا و انگلستان، خلأهای موجود در سطوح ملی و بینالمللی را ارزیابی كنم و راهكارهايي را ارايه دهم.
وي با بيان اينكه «مسايل حوزه تروريسم تنها مربوط به نحوه مجازات تروريستها و كنوانسيونهاي مرتبط با آن نيست» عنوان كرد: اين مسايل، حقوق بزهدیدگان بهویژه بزهدیدگان تروریسم را نيز دربر ميگيرد. به همين دليل در فصل پاياني كتاب، راهبردهای حمایتی از بزهدیدگان تروریسم در سطوح گوناگون ملی و بینالمللی و نیز روشهای اعمال حمایت از آنها بررسي شدهاند.
چاپ نخست كتاب «حقوق بينالملل كيفري: چالشها، هنجارها و راهبردهاي مبارزه با تروريسم» با شمارگان 1000 نسخه، در 448 صفحه و به بهاي 13500 تومان از سوي انتشارات مجد منتشر شده است.
نظر شما