به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نشست با حضور حجتالاسلام شیخ همام حمودی، از اعضای ارشد مجلس اعلای اسلامی عراق و ريیس کمیسیون بینالملل پارلمان این کشور، محمد مجید الشیخ، سفیر عراق در ایران، آیتالله محمدعلی تسخیری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام روحالله حسینیان، ريیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و صفاءالدین تبراییان، نویسنده کتاب برگزار شد.
حسینیان در این مراسم گفت: عراق پایگاه قیامهای متعدد شیعی از ابتدای ظهور اسلام بوده است. عراق پایگاه قیام شخصیتهایی همچون مختار ثقفی است که به انتقام خون شهدای کربلا قیام کرد.
ریيس مركز اسناد انقلاب اسلامي افزود: تاریخ عراق مملو از قیامهای الهی است که برای اعتلای کلمهالله، اعتلای ولایت و تشیع کوشیدهاند. شیعیان بعد از غیبت امام زمان(عج) توانستند هشت حکومت شیعی مقتدر در جهان اسلام شکل دهند، از جمله حکومت آل بویه در ایران و حکومت آل ادریس در شمال آفریقا، که شکلگیری این حکومتها به برکت خون شهدای قیامهای شیعی بود زیرا شهید همواره الهامبخش است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقاومتهای شیعیان عراق در برابر فشارها و توطئههای خارجی ادامه داد: در جنگ جهانی اول که انگلستان به عراق حمله کرد، شیعیان درس گرفته از مکتب امام حسین(ع) بودند که به رهبری افرادی همچون آیتالله سید محمد کاظم یزدی، در مقابل اشغالگران مقاومت کردند.
وی گفت: انتفاضه شعبانیه در سال 1991 (1369 شمسی) بخشی از سلسله قیامهای شیعی عراق است که اگرچه با خیانت غربیان و به ویژه آمریکا و شیوخ مرتجع منطقه به خیانت و ظاهرا به شکست انجامید اما مشت غربیها را باز کرد و نشان داد که آنها در ادعاهای خود مبنی بر دفاع از حقوق بشر دروغ میگویند.
نویسنده کتاب «چهارده قرن تلاش شیعه برای توسعه و ماندن» افزود: اگرچه این انتفاضه به ظاهر شکست خورد اما خون شهدایی همچون آیتالله صدر باعث شد که امروز یک قدرت شیعی در جهانی که تمامی دنیا برای نابودی تشیع تلاش میکنند، به وجود آید. به خواست خداوند این حکومت در مقابل اراده انسانهایی که آن را نمیخواستند، شکل گرفت و قدرت تشیع را چند برابر کرد. این اتفاقات مقدمه ظهور حضرت مهدی(عج) است.
حسینیان افزود: اینها افتخارات جهان تشیع است اما آسیب وارده به این حوزه کمکاری در بخش نگارش این انقلابهاست. انتفاضه شعبانیه حدود 500 هزار شهید داشته است اما تاکنون چند کتاب مستند و قابل ارجاع در این باره نوشته شده است؟
وی با انتقاد از کمکاری در نگارش انقلابهای شیعیان عراق ادامه داد: هنوز نتوانستهایم قیامهای شیعی را در صفحات کاغذی برای نسلهای بعدی ثبت کنیم در حالی که امروز ایجاد مراکزی که به نگارش تاریخ انقلاب در عراق و ریشههای آن بپردازد، ضروری است. این نوشته همچون مرواریدهای گرانبهایی هستند که هر یک میتوانند برای نسل امروز راهگشا باشند و نباید آنها را درون صدفهای ذهنی یا کتابهای گذشته مخفی بداریم.
در این نشست همچنین حجتالاسلام شیخ همام حمودی، از اعضای ارشد مجلس اعلای اسلامی عراق و آیتالله تسخیری، به بیان سخنانی به زبان عربی پرداختند که این سخنان برای شرکتکنندگان فارسی زبان حاضر در نشست ترجمه نشد.
این مراسم با رونمایی کتاب «انتفاضه شعبانیه» به پایان رسید. همچنین لوح تقدیری به صفاءالدین تبراییان، نویسنده کتاب اهدا شد.
شنبه ۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۰
نظر شما