یکشنبه ۴ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۴
گردآوری اطلاعات مشاغل بانوان نخستین گام براي رفع مشكلات است

نشست خبری کتاب «شهربانو» (بانک اطلاعات مشاغل بانوان) امروز (یکشنبه 4 تیرماه) برگزار شد. سیده فاطمه مقیمی گفت: اطلاعات مشاغل بانوان تا به حال گردآوری و ثبت نشده و با گردآوری این اطلاعات به عنوان نخستین گام، می‌توان قدم‌های دیگری از جمله تلاش برای رفع مشکلات رسته‌ها و شغل‌های مختلف بانوان برداشت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری کتاب «شهربانو» (بانک اطلاعات مشاغل بانوان) با حضور نماینده‌‌های رسانه‌های خبری و سیده فاطمه مقیمی، بانوي كارآفرين برتر جهان اسلام در سال 2012 و عضو شورای سیاستگذاری کتاب شهربانو امروز (یکشنبه 4 تیر) در دفتر موسسه تاریخ و تمدن شرق برگزار شد. در این نشست بر توانمندسازی بانوان در عرصه‌های مختلف به ویژه اطلاع‌رسانی تاکید شد.

سیده فاطمه مقیمی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه با اشاره به این‌که سال‌ها در عرصه اقتصادی فعالیت کرده و با بانوان فعال در عرصه‌های اقتصادی ارتباط داشته است، گفت: ارزش واقعی در جوامع مترقی و پیشرفته بر اصل نیروی انسانی و سرمایه انسانی استوار است و در طول بیست سال اخیر آمار استخراج شده نشان‌دهنده رشد این جایگاه از 20 درصد به 80 درصد در سال 2012 است. 

وی افزود: در کشورهای در حال توسعه نقش زنان در خانواده تعریف شده ولی امروزه بانوان در این کشورها به دنبال ایفای نقش خود به عنوان نیمه پنهان جامعه در عرصه‌های اقتصادی‌اند. 

این بانوی کارآفرین ادامه داد: در کشور ما ورود زنان به دانشگاه با شتاب سریعی همراه بوده و زنان با حضور در این عرصه و رقابت در عرصه‌های علمی به دنبال رسیدن به جایگاه شایسته‌اند نه گرفتن جای مردان. 

مقیمی با تاکید بر این‌که نگارش این کتاب با قصد تفکیک جنسیتی صورت نگرفته، گفت: شایسته سالاری اصلی است که زنان در جامعه ما به دنبال آن هستند و حضور زنان در جامعه و در کنار آن کارآفرینی به عنوان نیروی محرکه اقتصادی در جامعه دو فاکتوری است که با ترکیب یکدیگر باعث حرکت در جامعه می‌شود. 

مقیمی با تاکید بر این‌که با جمع‌آوری اطلاعات در این کتاب، می‌توان نشست‌هایی با بانوان فعال این مشاغل ترتیب داد، عنوان کرد: از میان بانوانی که در این مشاغل فعالند می‌توان گروه‌هایی را برای رفع مشکلات این عرصه تشکیل داد. 

در ادامه این نشست، پرسش و پاسخ برگزار شد. مقیمی در پاسخ به سوال خبرنگار «ایبنا» مبنی بر این‌که دلیل انتخاب نام «شهربانو» برای این کتاب چیست؟ اظهار کرد: شهربانو شخصیت تاریخی و مذهبی است و فحوای این نام که بانوی شهر است و نزدیکی آن با محتوای کتاب از دلایل انتخاب این نام بود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر ایبنا که نحوه جمع‌آوری اطلاعات در کتاب و شیوه نگارش کتاب چگونه بود، گفت: رونمایی از کتاب روز پنجشنبه (8تیرماه) برگزار می‌شود و اطلاعات تکمیلی در همان روز در اختیار رسانه‌‌ها قرار می‌گیرد. 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره هزینه‌های کتاب گفت: این کتاب با هزینه بخش خصوصی تهیه شده ولی برای دسترسی بیشتر کتاب و به‌روز کردن محتوای آن حداقل هر یک سال یکبار، نیاز به سرمایه‌گذاری و حمایت‌های بیشتر است و سعی خواهیم کرد از طریق تبلیغات هزینه‌های کتاب را فراهم کنیم. 

عضو شورای سیاستگذاری کتاب شهربانو با اشاره به این‌که بحث توانمندسازی بانوان بحث طولانی مدت و ریشه‌ای است و باید در عرصه‌های اقتصادی،اطلاعاتی و... رخ دهد، گفت: این کتاب فقط برای یک مقطع و یک سال نیست و برنامه‌های درازمدت مانند بازچاپ کتاب هر یک سال یکبار، پیش‌بینی‌ شده است. 

مقیمی در پاسخ به این سوال که آیا پرداختن به حوزه مشاغل بانوان منجر به تفکیک‌ نمی‌شود، عنوان کرد: رفع مشکلات اشتغال بانوان و معرفی و گردآوری اطلاعات ارزشمند مشاغل بانوان که بیشترین اطلاعات از اصناف و تشکل‌های مرتبط جمع‌آوری شده هدف اصلی گردآوری این بانک اطلاعاتی بوده و هدف ما تفکیک نیست. 

کتاب شهربانو که بانک اطلاعات مشاغل بانوان است به همت موسسه تاریخ و تمدن شرق و بیناد توسعه فناوری صالحین گردآوری شده و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز حامیان معنوی این طرح بودند. 

کتاب شهربانو (بانک اطلاعات مشاغل بانوان)، پنجشنبه (8 تیرماه) با حضور شخصیت‌های فرهنگی رونمایی خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها