باقر پیران در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: چاپ کتابهای دانشگاهی و تخصصی به صورت جزوه، خلاف قانون است و مانع از تجدید چاپ کتابهای آموزشی توسط ناشران آثار میشود.
وي افزود: سيستم آموزشي در شهرستانها از جمله اروميه با محدود كردن انتشار آثار به كتابهای استادان دانشگاه از سوی جهاد دانشگاهي استانها و اهميت دادن به ناشران تهراني، روند نادرستي را طي ميكند و چاپ تعداد محدود از یک کتاب تخصصی دانشگاهی، انتشار کتابهای تخصصی را در چاپ نخست نگه میدارد.
مدیر کتابفروشی انتشارات«پیران» شهرستان ارومیه با انتقاد از آمار شمارگان كتاب در شهرستانها گفت: رقم واقعي شمارگان كتاب در استانها بيشتر از 100 جلد نيست.
وی ادامه داد: آمار فروش كتاب با شمارگان هزار تا دو هزار نسخه در استانها اغلب شامل سفارش ادارهها و موسسههاي استاني و انتشار بولتنهاي داخلي سازمانهاست و نميتوان آن را جزو كارنامه كاري ناشران استاني حساب كرد.
مدير انتشارات پيران گفت: سه سال از تاسيس انتشارات پيران ميگذرد اما فقط پنج عنوان كتاب منشر كردهايم و حتي از انتشار سه عنوان كتاب با وجود داشتن مجوز خودداري كردم، زيرا برگشت سرمايه در حوزه فرهنگي به راحتي ميسر نيست.
پيران افزود: مقوله بوميسازي ناشران استاني براي چاپ كتابهاي هر استان از سوي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها مطرح نشده است، زيرا منابع درسي دانشگاهي پس از معرفي كتاب، از سوی استادان دانشگاهها با انتشار از سوي ناشران تهراني يا جهاد دانشگاهي استان، امتياز و وجه بيشتري كسب خواهد كرد.
پيران با انتقاد از آمار پايين فروش كتاب در شهرستانها گفت: توليد علم زماني رونق ميگيرد كه دانشجويان به فكر كپي كردن كتابهاي دانشگاهي نباشند و با فرهنگسازي براي كتابخوان كردن دانشجويان و فاصله گرفتن از شعارزدگي، اقداماتي اصولي را انجام دهيم.
مدير كتابفروشي انتشارات پيران اظهار كرد: قيمت بالاي كتابهاي آموزشي با توجه به افزايش هزينه كاغذ و نبودن نظارت بر چگونگي انتشار كتابهاي آموزشي، آمار فروش كتابهاي آموزشي را كاهش ميدهد.
یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۰
نظر شما