به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «هنر تاریخی پنجکنت» چهار فصل دارد که به ترتیب عبارتند از «برسی آثار یادمانی هنر پنجکنت»، «ویژگیهای فنی و زیبایی شناختی آثار هنری پنجکنت»، «موضوعات هنر تجسمی پنجکنت» و «خاستگاه و رابطه آثار هنری پنجکنت با هنر نواحی دیگر آسیای میانه و کشورهای خارجی».
ویژگی بارز آثار هنری کشف شده در شهر قدیمی پنجکنت، تاریخی بودن آنها و رابطه ساختاریشان با معماری است. نویسنده در این کتاب تلاش میکند به بررسی کلی و تفسیر آثار هنری کشف شده در یکی از شهرهای قدیمی آسیای میانه به نام پنجکنت بپردازد. پنجکنت نام شهری در شمال تاجیکستان است که در 60 کیلومتری شرق سمرقند واقع شده.
مطالعه نظاممند شهر قدیمی پنجکنت از سال 1946 با اعزام هیات مشترکی از انستیتو باستانشناسی آکادمی علوم اتحاد جماهیر شوروی، انستیتو تاریخ آکادمی علوم جمهوری شوروی تاجیکستان و موزه آرمیتاژ به سرپرستی یاکوبفسکی آغاز شد. نویسنده این کتاب، بلینسکی از سال 1947 در حفاریهای پنجکنت شرکت جست و در سال 1954 به ریاست هیات اعزامی منصوب شد.
«هنر تاریخی پنجکنت» نوشته الکساندر بلینسکی را موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) وابسته به فرهنگستان هنر با ترجمه عباس علی عزتی، در 180 صفحه و بهای 9 هزار و 500 تومان در دسترس علاقهمندان قرار داده است. 63 صفحه از این کتاب تصاویر رنگی از آثار به جای مانده از هنر پنجکنت است.
سهشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰
نظر شما