یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۴
نگاه متفاوتي به اسارت در «روزگار عسرت»

خاطرات هادي باغبان از وقايع اردوگاه‌هاي اسیران ایرانی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به قلم سيد ولي هاشمي در قالب كتاب ‌«روزگار عسرت» توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است. نویسنده این کتاب معتقد است که این اثر نگاه متفاوتي به جريان اسارت دارد.-

سيد‌ولي هاشمي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره كتاب‌ ‌«روزگار عسرت» كه روايتي از روز‌هاي اسارت «هادي باغبان» را به تصوير مي‌كشد اظهار كرد: در اردوگاه‌هاي عراق ما دو نوع اسير داشتیم؛ نخست گروهي كه نام آن‌ها در ليست صليب‌سرخ ثبت شده بود و دوم گروهي بودند كه به اصطلاح به آنان صليب نديده مي‌گفتند. هادي باغبان هم جزو گروه دوم بود كه در لشکر 57 ذوالفقار خدمت مي‌كرد. او قهرمان ورزش كاراته بود و در آخرين روز‌هاي جنگ به اسارت درآمد.

وي درباره انتخاب خاطرات هادي باغبان براي نگارش كتاب گفت: باغبان يكي از اسراي ويژه بود. او پس از خواندن كتابي با موضوع فرار يك خلبان روسي از اردوگا‌‌ه‌هاي ارتش آلمان تصميم به فرار مي‌گيرد و براي اين امر تمام جوانب را مي‌سنجد اما يك اشتباه كوچك باعث مي‌شود تا توسط نگهبان شب دستگير شود.

هاشمي ادامه داد: كمك فرمانده آن شب اردوگاه براي مانع شدن از اعدام وي و برملا شدن نقشه‌اش براي فرار، وي را به اسيری تبديل مي‌كند كه در هيچ اردوگاهي حق مراوده با ديگر اسرا را نداشت. هر دو ماه يكبار اردوگاهش را تغيير و او را تحت شكنجه قرار مي‌دادند و در نهايت جزو آخرين اسرايي بود كه به ايران برگردانده شد.

وي با بيان اين‌كه كتاب‌هاي نوشته شده از خاطرات اسرا شبيه به هم‌اند گفت:  كتاب «روزگار عسرت» نگاه متفاوتي به جريان اسارت دارد زيرا در كنار تلاش‌هاي باغبان براي فرار از اردوگاه‌هاي عراق گزارشي متفاوت از وضعيت توزيع غذا، فضاي آلوده اردوگا‌‌ه‌ها، بيماري‌ها و انواع شخصيت‌هاي نظامي عراقي ارايه مي‌دهد.

هاشمي درباره چگونگي آشنايي خود با اين آزاده افزود: هادي باغبان هم‌اكنون يك باشگاه آموزش كاراته در ساري دارد. همسر وي هم ورزشكار است. زماني كه همسر یکی از شهيدان مازندرانی فرزند خود را براي ثبت‌نام به اين باشگاه می‌برد با همسر باغبان آشنا می‌شود و از او می‌خواهد تا باغبان به دفتر حوزه هنري استان بيايد و خاطراتش را تعريف كند. حاصل اين آشنايي 15 ساعت مصاحبه بنده با وي شد كه اكنون در 160 صفحه منتشر شده است. 

وی در پاسخ به اين سوال كه مردم مازندران از كتاب‌هاي دفاع‌مقدس چقدر استقبال مي‌كنند گفت: اين آثار بيشتر به واسطه ارتباط‌هايی كه بين آموزش و پرورش استان و استانداري وجود دارد به مناسبت‌هاي فرهنگي به مخاطبان معرفی مي‌شود و در دسترس قرار می‌گیرد. 

هاشمی ادامه داد: در معرفي كتاب‌هاي دفاع‌مقدس چندان موفق نبوده‌ايم زيرا در توزيع این كتاب‌ها در كتابخانه‌هاي عمومي و خصوصي دچار ضعف هستيم.

‌کتاب «روزگار عسرت» در 160 صفحه، با شمارگان دو هزار و 500 نسخه و بهاي 44 هزار ريال از سوي انتشارت سوره مهر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط