دوشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۵
علیرضا پنجه‌ای ۴ کتاب جدیدش را چاپ نکرده است

علیرضا پنجه‌ای چهار دفتر شعر جدید از سروده‌هایش را آماده انتشار دارد، اما هنوز هیچ‌یک را برای چاپ به ناشری نسپرده است. وی تعداد کم ناشران تخصصی حوزه شعر و توزیع نامناسب کتاب را به عنوان دلیل چاپ نشدن آثار جدیدش مطرح کرد.-

پنجه‌ای در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) توضیح داد: برای چاپ مجموعه شعرهایم با یکی از ناشران صحبت کرده‌ام و یک سال و نیم آینده را برای تحویل کتاب معین کرد. باتوجه به تعداد محدود ناشران حوزه شعر و مشکلات این حوزه، ما شاعران باید در انتخاب ناشر وسواس بیشتری داشته باشیم.

وی از آماده انتشار بودن چهار دفتر شعرش خبر داد و گفت: متاسفانه هنوز ناشر مناسبی برای چاپ کتاب‌های آماده انتشارم پیدا نکرده‌ام. تخصصی بودن ناشر یک بحث است و این‌که ناشر بتواند کتاب‌ها را به خوبی توزیع کند، بحث دیگری است.

این شاعر افزود: بحث توزیع مناسب کتاب و رساندن تمامی آثار به دست مخاطبان یکی از ضرورت‌های بازار کتاب است. این مساله سبب شده است با وسواس و دقت بیشتری به دنبال ناشر برای آثارم باشم.

وی در ادامه اشاره‌ای به عنوان چهار مجموعه آماده انتشارش داشت و اظهار کرد: «شبانه‌های سنگ صبور»، «عشق همان اویم است»، «کوچه چهرزاد» و «دونده از خود» عنوان دفترهای آماده انتشار من هستند. شعرهای این مجموعه‌ها همگی پس از دو دفتر «پیامبر کوچک» و «شب هیچ‌وقت نمی‌خوابد» یعنی از سال 1387 به بعد سروده شده‌اند.

پنجه‌ای توضیح داد: دفتر «شبانه‌های سنگ صبور» دربرگیرنده شعرهای عاطفی و اجتماعی است و سروده‌های نسبتا بلند به حساب می‌آیند. «عشق همان اویم است» کوتاه  سروده‌های متنوع عاطفی، اجتماعی و فلسفی‌ام را شامل می‌شود و «چامک برای پیامک» یکی از دفترهای این مجموعه است. شعرهای این دفتر سروده‌های کوتاهی هستند که قابلیت پیامک شدن را دارند.

وی ادامه داد: عنوان دفتر «کوچه چهرزاد» نیز برگرفته از نام کوچه‌ای است که نخستین کتاب و شخصیت اجتماعی من در آن شکل گرفته است. در همین کوچه ازدواج کرده‌ام و نخستین فرزندم در همین کوچه متولد شد. برهمین اساس بیشتر شعرهای این دفتر بیانگر حس نوستالژیک من‌اند.

این شاعر درباره مجموعه دیگرش افزود:  شعرهای دفتر «دونده از خود» به نوعی بیشتر زبان محور و دیداری و نگاره‌ای هستند.

وی اظهار کرد: از یک سو مضامین فلسفی، اجتماعی و عاطفی را در شعرهای این مجموعه به‌کار گرفته‌ام و از سوی دیگر با استفاده از بدعت و نوآوری در فرم و محتوای این سروده‌ها، کارکرده‌های زبانی و دیداری را در سرایش آن‌ها به‌کار گرفته‌ام. برهمین اساس لازم نيست که این شعرها تنها به شیوه سطرخوانی، خوانده شوند؛ چراکه می‌توان مدورخوانی یا وسط‌ خوانی را نیز در آن‌ها به‌کار گرفت.

پنجه‌ای در پایان از آماده‌سازی یکی از مجموعه‌های شعرش برای چاپ چهارم خبر داد و گفت: دفتر «عشق اول» که چاپ نخست آن در سال 1383 راهی بازار کتاب شد و به ترتیب در سال 1385 و 1390 به چاپ دوم و سوم رسید، اکنون در بازار کتاب موجود نیست. برهمین اساس سرگرم آماده‌سازی این اثر برای تجدیدچاپ هستم و به زودی چاپ چهارم این مجموعه راهی بازار کتاب می‌شود. 

علیرضا پنجه‌ای متولد 27 مرداد سال 1340 شاعر و روزنامه‌نگار است. 

دفترهای شعر او عنوان‌های «سوگ پاییزی»(1357)، «هم نفس سروهای جوان»(1366)، «آن سوی مرز باد»(1370)، «برشی از ستاره هذیانی»(1370)، «عشق اول»(1383)، «پیامبر کوچک»(1387) و «شب هیچ‌وقت نمی‌خوابد»(1387) را شامل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط