رفيعيموحد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از فریبا پاکضمیر به عنوان ديگر مولف این کتاب نام برد و گفت: این اثر را نخستین اثر علمی ـ کاربردی اخلاق حرفهای در حوزه یادشده میدانم. در این کتاب با شناسایی مشکلات و آسیبهای این حوزه کوشیدم راهکارهایی را ارایه کنم که مبتنی بر عقل، فطرت و وجدان هستند و از زبان دین عنوان میشوند.
این محقق با اشاره به این که در سالهای اخیر کاربرد اخلاقیات در حیطه کار کادر پزشکی، اعم از پزشک، پرستار و دیگران، موردتوجه دستاندرکاران امور سلامت قرار گرفته است، گفت: با وجود همه تلاشها، نارضایتی دریافتکنندگان خدمات بهداشتی، همچنان یکی از معضلات نظام سلامت محسوب میشود. در میان علل پیدایش این نارضایتی، تمرکز عناصر اخلاقی بر موضوعات فنی، مانند اهدای عضو و شبیهسازی، دور شدن از اصل اولیه اخلاق یعنی احترام به منزلت انسانی بیمار و نسخهبرداری از مولفههای اخلاقی کشورهای غربی، بیشترین اهمیت را دارند.
وی افزود: این موضوع ما را بر آن داشت تا با تالیف سلسله کتابهای «بایستهها و نبایستههای اخلاق حرفهای» در رفع این نیاز جامعه قدمی برداریم. از این رو نخستین کتاب این مجموعه با توجه به گستردگی حضور و نقش مهم پرستاران در نظام سلامت کشور، به حرفه پرستاری اختصاص دارد. تصمیم دارم پس از این درباره لزوم و نکات اخلاق حرفهای درباره سایر رشتههای علوم پزشکی بنویسم.
رفیعیموحد بهرهمندی از متون اسلامی، مطابقت با نیاز جامعه اسلامی، پرداختن به جزئیات مراحل کاری پرستار، درج خاطرات متنوع و بیان مستنداتی که در پی رعایت یا عدم رعایت آموزههای اخلاقی رخ دادهاند و رعایت اختصار در عین جامعیت را از جمله ویژگیهای کتاب خود یاد کرد و گفت: با توجه به آفات و آسیبهایی که حوزه پزشکی و بهطور خاص عرصه پرستاری را تهدید میکند، تصمیم گرفتم با رویکرد اخلاقی برای پیشگیری و زدودن نقایص موجود کتابی در این حوزه تالیف کنم.
نویسنده این اثر استناد به منابع قرآنی و روایی معتبر را از جمله منابع این اثر پژوهشی برشمرد و گفت: پرستاران صرفنظر از ملیت، آیین و مذهب، در داخل و خارج کشور از جمله مخاطبان این مجموعهاند.
انتشارات همگرا نخستین جلد کتاب «بایستهها و نبایستههای اخلاقی در حرفه پرستاری» را با شمارگان کتاب در 182 صفحه رقعی در تابستان سال جاری به چاپ رسانده است.
شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۵
نظر شما