وي ادامه داد: ساكي در سال 1362 و در سن 15 سالگي براي نخستين بار به جبهههای دفاع مقدس رفت. وي در عمليات كربلاي 5 به شدت مجروح شد به صورتي كه دوستان وي نتوانستند او را به عقب برگردانند و با پيشروي دشمن به اسارت نيروهاي عراق درآمد و به اردوگاه 11 فرستاده شد. به همراه 40 اسير ديگر جزو اسراي مفقود اعلام و در سال 1368 به اردوگاه 18 برده و پس از آن آزاد شد.
عزيزيان افزود: کتاب «ساده مثل كوچ» حاصل 15 ساعت مصاحبه با مسعود ساكي است. روال مصاحبه به اين صورت بود كه پس از ضبط و مكتوب كردن خاطرات، راوي متن را ميخواند و مواردي را كه بر اساس نوشتهها به ياد ميآورد به آن اضافه ميكرد.
وي درباره ويژگي خاطرات مسعود ساكي گفت: علاوه بر روايت حوادث زندگي وی، مسایل فرهنگی و اجتماعي زادگاه او در لرستان هم بيان ميشوند.
عزيزيان بيشتر آثار نوشته شده با موضوع آزادگان را كلينگر دانست و افزود: نسل امروز به دنبال چرايي اتفاقهاي گذشته است و نويسندگان ميتوانند با استفاده از جزیيات به شرح حوادث بپردازند و از فضا سازي بدون آنكه به اصل ماجراها لطمهاي وارد شود بهره بگيرند.
وی ادامه داد: يكي از ايراداتي كه بر كتابهاي نوشته شده از خاطرات آزادگان وارد است معلق بودن آنها بين سبک و قالبهای تاريخ شفاهي و خاطره است. بايد معيارهاي آنها که دو مقوله متفاوت اما بسيار به يکديگر نزديكند به درستی مطرح شوند تا قالب حاصل کارها مشخص باشد.
عزيزيان درباره انتخاب عنوان «ساده مثل كوچ» براي كتابش گفت: اسارت ساكي شبيه به كوچ اجباري بود كه تا زمان بازگشتش هيچ نام و نشاني از او پيدا نبود. نگارش اين كتاب در 160 صفحه به پايان رسيده است و براي انتشار به كنگره سرداران و 6 هزار و 300 شهيد استان لرستان سپره شده است.
نظر شما