حيدر ايمني در ابتداي اين مراسم با بيان اين كه خبرنگاران حوزه كتاب بسيار مهجور ماندهاند گفت: خبرنگاران چشم بيدار جامعهاند و به واسطه قلم خود به جامعه قدرت تشخيص ميدهند و پنهان را هويدا ميكنند. اين رسالت در حوزه كتاب سنگينتر است زيرا با توجه به بمباران رسانهاي كه قدرت تشخيص وقايع را براي مردم سخت ميكند، اين خبرنگار حوزه كتاب است كه ميتواند درست و نادرست بودن كلام را كشف كند. خبرنگار آگاه و بيدار اعتماد مردم را بالا ميبرد و با استفاده از محتواي كتاب ميتواند بهترين خبر را بسازد و بر اساس منطقي علمي جريان حوادث مختلف را براي مردم شرح دهد.
سرهنگي در ادامه اين مراسم گفت: خبرنگار حوزه كتاب انتشار يك اثر را مهم ميكند. اگر در يك روزنامه ستوني درباره كتاب نوشته ميشود باعث خوشحالي است زيرا آن ستون يا صفحه باعث اعتبار است بنابراين رسانههاي ما بايد به سوي داشتن صفحهاي در باب ادب و هنر بروند زيرا اين اتفاق به كار آنها اعتبار ميبخشد.
حمزهزاده هم با تبريك روز خبرنگار و مطرح كردن اين سوال كه آيا مشكلات حوزه نشر و پايين بودن سرانه مطالعه به بحث توزيع بازميگردد، توضیح داد: انتشارات سوره مهر براي رسيدن به پاسخ این سوال مطالعهاي بر شبكه توزيع كتابهاي درسي و غير درسي انجام داده است. بر اساس اين بررسي مشخص شد از اول شهريور ماه تا نيمه مهر ماه 135 ميليون نسخه كتاب در تمامي مقاطع به واسطه سه هزار كتابفروشي در سطح كشور بين مردم توزيع ميشوند.
وي ادامه داد: اين تيراژ در كتابهاي غير درسي 185 ميليون نسخه است كه به صورت كامل و منظم به دست مردم نميرسند. نتيجه اين بررسي به ما نشان داد كه توزيع كتاب زیر نظر سازمانی با برنامهريزي و هدف مشخص در جامعه امكانپذير است و نظام توزيع نيازمند برنامه مدون كارشناسي مطابق با خواستههاي مردم است.
حمزهزاده افزود: انتشارات سوره مهر در نظر دارد علاوه بر توسعه فعاليتهاي تاکنون خود به مساله انتشار كتابهاي كودك و نوجوان بیش از گذشته توجه کند و با استفاده از تواناييهاي نويسندگان داخلي، دست به توليد كتابهاي پر محتوا بزند زيرا در حال حاضر 70 تا 80 درصد كتابهاي اين حوزه را آثار ترجمه تشكيل ميدهند كه اين اتفاق براي ادبيات كودك نوجوان ما باعث تاسف است.
در پايان اين مراسم از سيد هاشم حسيني، نويسنده حوزه ادبيات انقلاب، خبرنگاران فعال حوزه كتاب در رسانهها و اکرم دشتبان، خبرنگار ايبنا تقدير شد.
نظر شما