نویسنده کتاب «آوی دل» از این اثر به عنوان تحلیلی از دعاها و نیایشها یاد کرد و یافتن مطالب ناب و حقیقی برای تبیین واقعیات و زدودن خرافات را از جمله دلایل نگارش اثرش دانست.-
وی با تاکید بر این که دعا و نیایش اختصاص به دین و مذهب خاصی ندارد درباره دلیل اصلی پرداختن به این وادی از مباحث دینی گفت: در بیشتر مسايل دینی مباحث زائد، احتمالا خرافی و غیرواقعی به دلایل و انگیزههای مختلف راه یافتهاند. معتقدم چنانچه در پی مطالب ناب و حقیقی باشیم، در مسیر تبیین واقعیات موضوعهای دینی تلاش کردهایم، البته دعاها نیز از جمله مباحثیاند که در طول زمان در برخی مواقع دچار تحریفاتی شدهاند. از این رو کوشیدم با استناد به منابع معتبر به تبیین و تحلیل در این حوزه بپردازم.
نویسنده کتاب «دریچهای به دعای کمیل» جامعنگری به مساله دعا را از جمله دغدغههای اثر تالیفی خود یاد کرد و گفت: دعا و مفاهیم آن به عنوان یکی از موضوعات دینی باید از سرچشمه اصلی وحی اخذ شوند. در این اثر تلاش کردم در سایه مباحث اعتقادی ـ استدلالی، علمی و روانشناسانه به بررسی دعا و نیایش بپردازم.
وی یکی از ضعفهای حوزه تاریخ، بهویژه بخش تاریخ شفاهی آن را در این موضوع دانست و بیان کرد: زمانی که از فردی جمله یا کار نیک و بدی را یاد میکنیم، اطلاعاتی درباره شخصیت، زندگانی و اخلاقیات او نداریم، از این رو در بخشی از این کتاب به معرفی مختصری درباره شخصیت افرادی پرداختهام که از آنها دعاهایی بر جای مانده است یا درباره دعایی سخن گفتهاند. چرا که معتقدم آگاهی افراد جامعه از وضعیت و شرح حال فردی که در بخشهای گوناگون زندگی از او یاد میکنند یا او را الگو قرار میدهند، تاثیر زیادی بر دیدگاه افراد دارد.
او در نخستین بخش کتاب خود به تبیین جایگاه دعا پرداخته و دستاوردهای خود را در این زمینه عنوان کرده و در دومین بخش اثرش مجموعه دعاهای نقل شده از ائمه اطهار(ع) را بازگو کرده است.
دومین ویرایش کتاب «آوای دل» را انتشارات گنج معرفت با مقدمه بهاءالدین خرمشاهی در 206 صفحه رقعی به بهای چهار هزار تومان روانه کتابفروشیها کرده است.
نظر شما