به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فتاحی که در ابتدای صحبتهایش از لزوم پیگیری دغدغههای مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه کتابخوانی و تعالی جایگاه کتاب سخن گفت، بر تاثیرات حوزه کتاب بر همه آحاد جامعه تاکید کرد.
وی گفت: در حوزه کتاب آنقدر کمبود وجود دارد که هر کاری برای آن انجام دهیم، باز هم کم است. به همین دلیل بیشترین تاکید مقام معظم رهبری و مسوولان فرهنگی بر توسعه این حوزه است که خبرگزاری کتاب به طور قطع در همین راستا از رسانههای موثر در اطلاعرسانی عرصه فرهنگ و کتاب به شمار میآید.
این داستاننویس افزود: کاری که یک خبرگزاری میتواند برای کتاب انجام دهد، از عهده تلویزیون و روزنامه برنمیآید و مخاطبان با کمترین مشکلات میتوانند اخبار آن را رصد کنند؛ مثلا ممکن است شما به اخبار تلویزیون نرسید یا حتی روزنامه به دستتان نرسد، ولی خبرگزاری همواره در دسترس است.
نویسنده «پری نخلستانها» در ادامه تاسیس «خبرگزاری کتاب» را اتفاقی مبارک دانست و گفت: خبرگزاری کتاب پدیدهای منحصر به فرد در روزگاری است که کتاب در جایگاه مهجوری قرار دارد. البته ما میتوانیم این رسانه را با تعاریف جدیدتری مانند راهاندازی ستونی برای پیشنهاد خوانندگان جذابتر کنیم.
فتاحی پیشنهادش را برای خبرگزاری کتاب این گونه توضیح داد: در خبرگزاری میتوان امکانی را فراهم کرد تا نظرات خوانندگان نیز منعکس شود، مثلا ستونی به یادداشتهای خوانندگان و نقد ایشان بر کتابهایی که میخوانند، اختصاص یابد و براساس یادداشتها و نقدهای برتر جوایزی برای آنان تدارک دیده شود یا با نویسنده نقد و یادداشت برتر، گفتوگویی انجام گیرد. این رویکرد ممکن است علاوه بر جذابتر شدن فضای اخبار کتاب، به افزایش کتابخوانی بینجامد؛ چرا که ممکن است افرادی که کتابی را نخواندهاند، تشویق به خواندن آن شوند.
این داستاننویس یادآور شد: انتشار اخبار کتاب میتواند ظرفیتها و مخاطبان حوزه کتاب را به طور نظاممند افزایش بدهد.
سهشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۴
نظر شما