یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۶
نیازمند تالیفات جدید و جدی‌ درباره رمضان و عید فطر هستیم

کارشناس حوزه اطلاع‌رسانی پژوهشی با تاکید بر این که درباره ماه مبارک رمضان و آیین و مناسک عید فطر کارهای پژوهشی شایان توجهی در سال‌های اخیر انجام نشده است، یادآور شد: در این زمینه آثار ارزشمندی از گذشته داریم که هنوز به درستی معرفی و درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی نشده‌ است.-

حجت الاسلام مصطفی درایتی، فهرست‌نویس نسخه‌های خطی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که در موضوعاتی از حوزه دین به‌ویژه اعمال و آداب ماه مبارک رمضان و عید فطر تالیفات جدیدی به رشته تحریر درنیامده است، اظهار کرد: در این باره حتی نسبت به تالیفات و مکتوبات گذشته نیز غفلت‌هایی داشته‌ایم، این آثار به درستی عرضه نشده‌اند. این مکتوبات به قالب‌بندی و پژوهش‌های جدید نیاز دارند تا بتوانیم آداب این ایام را دریابیم و آن را به درستی القا کنیم.

وی با اشاره به این که در تالیفات و آثار گذشته این حوزه نیز پژوهش‌های شایسته‌ای انجام نشده و به جز تعدادی کتاب دعا که به طور پراکنده چاپ شده‌اند، اثر جدیدی نداریم، گفت: تصور می‌کنم نخستین کار این حوزه ارایه آثار کهن و نسخه‌های قدیمی در قالب زودیاب و نیمه‌استاندارد و قرار دادن آن‌ها در اختیار پژوهشگران باشد، چرا که یکی از مشکلات محققان این عرصه پراکندگی منابع کهن در کتابخانه‌ها و مراکز گوناگون است.

درایتی با تاکید بر این که تالیفات و پژوهش‌های این حوزه از موضوعات دینی و مذهبی را باید بر اساس مکتوبات و آثار گذشته آغاز کنیم و غنا بخشیم، عنوان کرد: هیچ دانشی بدون تکیه بر یافته‌های گذشته پیشرفت نخواهد کرد. البته توقف در زمان گذشته هیچ معنایی ندارد، اما بدون توجه به داشته‌های قبلی در پژوهش‌های جدید نیز به مشکلاتی برخواهیم خورد از این رو باید بدانیم گذشته راهی برای گذر به آینده است و بدون توجه به آن به ویژه در عرصه پژوهش و تالیف نمی‌توانیم برای آینده موفق عمل کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها