امير سرتيپ فرزاد اسماعيلی افزود: اكنون پدافند هوايي در سومين مقطع با جنگ نرم و هواپيماهاي شكاري و جنگنده و موشکهای كروز، بالستيك و فوق بالستيك كه از دقت و سرعت بالايي برخوردارند مواجه است. با توجه به اينكه ايران اسلامي همواره مورد تهديد كشورهايي قرار داشته كه او را متهم به نقض حقوق بشر و حمايت از تروريسم ميكنند و در حالي كه اين مسايل در دكترين نظام جمهوري اسلامی وجود نداشتهاند، قرارگاه پدافند هوايي كشور از دهم شهريورماه سال 1387 با توصيه فرمانده معظم كل قوا و نيز به پيشنهاد فرمانده نيروي زمينی ارتش به عنوان نيرويي مستقل فعاليت خود را آغاز كرد.
وي دليل نامگذاري اين نيرو با عنوان قرارگاه پدافند هوايي را بهرهگيري همزمان اين قرارگاه از تمامي ظرفيتهاي موجود در تمامي نيروهاي نظامي كشور دانست و گفت: اين اختيارات به قرارگاه پدافند هوايي ارتش جمهوري اسلامي تفويض شده است و اكنون سه هزار و 600 نقطه در كشور، گستره فعاليت اين قرارگاه است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي از مراقبت هوايي، كمك به هواپيماهاي در حال اضطرار و كمك به سوخترساني هوايي به عنوان مهمترين وظايف تعريف شده در قرارگاه پدافند هوايي كشور ياد كرد و افزود: دستگيري عبدالمالك ريگي، سرکرده گروهکهای تروریستی شرق کشور، يكي از اقداماتي بود كه در سايه هماهنگي پدافند هوايي و نيروي هوايي كشور صورت گرفت و بنا بر نظر مقام معظم رهبري مبنيبر اينكه «امروز پدافند هوايي در اولويت اول است» هماهنگي خاصي ميان تمامي نيروهاي نظامي با قرارگاه پدافند هوايي وجود دارد به گونهاي كه در اين قرارگاه نيروهایي پاسدار و بسيجي نيز در كنار نيروهاي ارتشي مشغول فعاليتند.
وي در ادامه نيروي انساني را مهمترين مولفه در «نقش پدافند هوايي در بازدارندگي» عنوان كرد و گفت: نيروي انساني در پدافند هوايي مجزا از ساير نيروهاي نظامي نيست اما داراي شرايط ويژهاي است. حضور اين نيرو در شرايط خاص جغرافيايي و نياز اين نيرو به كسب دانش خاص از مواردي است كه سبب آموزش اين نيروي انساني به صورت ويژه ميشود.
سرتيپ فرزاد اسماعيلي در اين رابطه، «ايمان» نيروي انساني پدافند هوايي را مهمترين مولفه دانست و افزود: اگر اين نيرو به پيشرفتهترين ابزار هم مجهز و فاقد نيروي ايمان باشد، فاقد كارايي لازم خواهد بود. بنابراين آموزش عقيدتي اين نيرو در اولويت آموزشهاي سامانه پدافند هوايي قرار گرفته است.
وي تجهيزات پدافند هوايي را متكي به هيچ يك از نيروهاي خارجي ندانست و گفت: تاكيد در پدافند هوايي كشور صرفا بر نيرويي استقراري نيست و تمامي دانش اين نيرو بومي سازي و بهروز رساني ميشوند و غير قابل نفوذند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء(ص) با بيان اينكه «تمرينات تاكتيكي رزمايشي را از سال گذشته آغاز كردهايم.» از آغاز رزمايشي در اواخر مهرماه امسال خبر داد و گفت: اين رزمايش با همكاري تمامي يگانهاي هوايي با اهداف آمادگي تجهيزات نيروي انساني، تفاهم ميان همه سامانههاي نيروي هوايي و شناخت نقاط آسيبپذير در پدافند هوايي انجام خواهد شد.
وي در توضیح وجوه آموزشي در پدافند هوايي گفت: آموزشهاي تئوريك و تخصصي براي دانشجويان قرارگاه پدافند هوايي ارتش تاكنون در كنار دانشجويان نيروي هوايي در دانشگاه شهيد ستاري انجام ميشد اما از سال جديد با توجه به مصوبههاي تازه قرار است اين آموزشها به صورت مستقل در دانشگاه خاتمالانبياء(ص) صورت گيرد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا مبني بر اينكه با توجه به ضرورت شناخت جنگ نرم و نيز تشكيل دانشگاه مستقل براي تربيت دانشجويان پدافند هوايي، تاكنون در انتشار آثار مكتوب اين حوزه چه اقداماتي صورت گرفته است؟ گفت: تاكنون واحدهاي درسي دانشجويان نيروي هوايي و پدافند به صورت يكپارچه تدريس ميشد كه با تفكيك اين دانشگاه از نيروي هوايي تاليف آثار ويژه در اين حوزه در اولويت است. همچنين استادان دانشجويان دانشگاه خاتمالانبياء(ص) نيز از هماكنون گزينش شدهاند.
آموزشهاي «ايمني و امنيتي»، « عقيدتي و سياسي» و « مديريتي و تاكتيكي» از ديگر مفاد آموزشي بود كه سرتيپ فرزاد اسماعيلي به آنها اشاره كرد.
وي درباره برنامههاي ويژه قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء(ص) در هفته دفاع مقدس گفت: در اين هفته تصميم داريم از دو عنوان كتاب در حوزههای نيروي هوايي و پدافند رونمايي كنيم كه كتابي در باره خاطرات پيشسكوتان نيروي هوايي مهمترين اثري است كه در اين هفته رونمايي خواهد شد زيرا اين اثر بسيار مورد استفاده دانشجويان نيروي هوايي قرار خواهد گرفت.
نظر شما