به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نویسنده کتاب «روانشناسی بازی» معتقد است کودکان متناسب با سن، جنسیت، علایق و تواناییهای خود بازیهای متفاوتی دارند که والدین و مربیان باید شرایطی را فراهم آورند تا کودکان بتوانند در مواقع مناسب به انجام بازیها بپردازند.
جعفری، نقش بازیهای کودکانه را در رشد کودک بسیار مهم دانست و گفت: بازیها میتوانند سبب رشد توانمندیهای جسمی، ذهنی، اجتماعی و عاطفی کودکان شوند و کودکان استعدادهایی دارند که باید بر اساس سنشان از سوی والدین و اطرافیانشان شناسایی شده و پرورش یابند.
وی یکی از کارکردهای بازی را اجتماعی کردن کودکان دانست و توضيح داد: تمایل دختران و پسران در انتخاب بازیها تا سن خاصی مشترک است و تقریبا بعد از دو سالگی گرایشهای آنها تفاوت محسوسی خواهد داشت. این تفاوتها بسیار اهمیت دارند و باید به آنها توجه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این تفاوتها ادامه داد: در این کتاب بازیهای مختلف ایرانی شرح داده شدهاند و از نظر سنی هم دستهبندی مشخصی برای بازیها صورت گرفته است. از سوی دیگر بخشی از کتاب هم به کودکان استثنایی پرداخته و مسایل مربوط به آنها را شرح داده است.
وی با بیان اینکه در این کتاب به کودکان کمتر از 15 سال پرداخته شده اظهار داشت: پیش از این هم کتابهایی درباره روانشناسی بازی کودکان نوشته شده بود اما من در این اثر کوشیدم مسایل مختلف را در کنار هم جمعبندی و ضعف ناشی از پراکندگی منابع را در کتابم جبران کنم.
در ابتدای این کتاب بعد از ارایه تعریفی علمی از بازی، تاریخچه بازی در دنیای غرب و همچنین در فرهنگ شرقی، ایرانی و اسلامی ذکر شده است.
«بازی در میان حیوانات و انسانها»، «بازی و رشد جسمانی»، «بازی و رشد عاطفی»، «بازی و رشد ذهنی»، «بازی و رشد جنسیتی»، «اشکال بازی» و «بازی و درمان» برخی از عناوین این کتاب هستند.
«روانشناسی بازی» اثر لطیف جعفری با شمارگان دو هزار نسخه، به بهای چهار هزار و 450 تومان و در 176 صفحه از سوی انتشارات طبیب و تیمورزاده روانه بازار کتاب ایران شده است.
چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۶
نظر شما