بيستو ششمين دفتر از «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» نوشته سيد سعيد موسوي که به زندگينامه فرماندهان شهيد استان كرمانشاه پرداخته، از سوی نشر شاهد منتشر شده است.-
وي در مقدمه بيستو ششمين دفتر از «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» با بيان اينكه در اين نوشتار زندگينامه فرماندهاني كه سمتي بالاتر از معاون داشتهاند بررسي شده است، مينويسد: «اين فرهنگ نامه در بر گيرنده زندگينامه اجتماعي، فرهنگي، سياسي، جهادي و تبيين انديشهها و آثار اين فرماندهان است كه بر اساس اطلاعات سرگذشت پژوهي و منابع موجود در بنياد شهيد و امور ايثارگران، نظير بانك اطلاعات شاهد، پرونده كارگزيني و پرونده فرهنگي به نگارش درآمده است.»
هدف از انجام اين پژوهش، ارايه مجموعهاي منسجم و علمي از سيره عملي زندگي و جهادي سرداران شهيد دفاع مقدس و در ادامه پژوهشهاي انجام شده از سال 1378 عنوان شده است.
موسوي اين پژوهش را از سوم تيرماه سال 1387 با جذب نيرو براي انجام اين طرح آغاز كرده و با برگزاري جلسههاي متعدد، ارتباط مستمر و سفر به استانهاي سراسر كشور براي بررسي و اخذ اطلاعات، شناسايي مدخل و جمعآوري اطلاعات و اسناد، فيش برداري و تنظيم براي نگارش ادامه داده و پس از نگارش زندگينامهها به بازخواني و ويراستاري آنها پرداخته است.
نويسنده در بيان زندگينامه فرماندهان شهيد استان كرمانشاه علاوه بر مشخصات اصلي هر فرمانده شهيد به مواردي مانند محيط تربيتي، نقش در پيروزي انقلاب اسلامي، چگونگي ورود به دفاع مقدس، فعاليتهاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي، علايق و ديگر مواردي از اين دست را هم مورد مطالعه قرار داده است.
در اين نوشتار، نگارنده در جاي جاي نوشتار مواردي مانند مكانها، افراد شاخص و نقل قولهاي مهم را شمارهگذاري كرده و مخاطب را به بخش پينوشت اثر كه در پايان هر زندگينامه آمده، ارجاع داده است.
همانند ساير دفترهاي منتشر شده «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» زندگينامه فرماندهان شهيد به ترتيب حروف الفبا آورده شده است و بر فراز متن زندگينامه هر شهيد تصويري سياه و سفيد از چهره او نيز مشاهده ميشود.
بيستو ششمين دفتر از «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» را نشر شاهد در قطع وزيري و 681 صفحه، با شمارگان هزار نسخه و بهاي 100 هزار ريال روانه بازار نشر كرده است.
نظر شما