به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «موسیقی در ادبیات» نوشته طغرل طهماسبی برای نخستین بار از سوی نشر رهام در شمارگان سه هزار نسخه، 398 صفحه و به بهای دو هزار و 500 تومان منتشر شد.
طغرل طهماسبی درباره چرایی تالیف این کتاب به «ایبنا»، گفت: موضوع اصلی و هدف اصلی پژوهش در این کتاب معرفی و شرح چگونگی کاربرد نام سازهای ایرانی در ادبیات کلاسیک (داستانی و شعر) ایران بود، اما در کنارش مباحثی چون، پیوند شعر و موسیقی، تاریخ تحولات موسیقی در ایران و موضوعاتی چون زن و موسیقی، نیز مطرح شدند.
وی افزود: پیشتر در این موضوع خاص کتاب خاصی منتشر نشده بود و من بر اساس کمبود منابع مکتوب به تالیف این کتاب اقدام کردم و در نهایت امتیاز چاپ و نشر این کتاب را به انتشارات رهام واگذار کردم.
طهماسبی درباره چرایی عدم تجدید انتشار این کتاب، گفت: کیفیت چاپ نخست کتاب بسیار بد و نامناسب بود. من با آقای سراج، مدیر انتشارات رهام نیز در اینباره صحبت کردم و پیشنهاد دادم که کتاب با افزودن بخشهایی به آن و همچنین تصحیح اشکالات چاپی دوباره منتشر شود، اما این پیشنهاد با وجودیکه من هیچ درخواست مالی هم از این انتشارات نداشتم، مورد موافقت قرار نگرفت و آقای سراج به من گفت که در حال حاضر شرایط چاپ مجدد این کتاب را نداریم.
محمدصادق سراج، مترجم و مسوول در نشر رهام، درباره تجدید چاپ نشدن کتاب «موسیقی در ادبیات» به «ایبنا»، گفت: متاسفانه در کشور ما و در بین عامه مردم کتاب پژوهشی استقبال چندانی نمیشود و کتاب آقای طهماسبی، باوجود تمام ویژگیهای مناسبی که دارد، از این امر مستثنی نیست.
وی افزود: کتاب «موسیقی در ادبیات» هنوز نسخههایی از آن در انبار ما موجود است و به طور کامل به فروش نرسیده، بنابراین در چاپ مجدد آن مردد هستیم.
با وجود سخن سراج، خبرنگار «ایبنا» در جستوجوهایی خود از بازار رسمی کتاب در خیابان انقلاب و کریمخان، نتوانست نسخهای از کتاب «موسیقی در ادبیات» را بیابد، البته چند نسخه از این کتاب در کتابفروشی انتشارات رهام در خیابان انقلاب موجود است.
کتاب «موسیقی در ادبیات» چند فصل کلی دارد که عبارتند از «شعر و شاعر»، «موسیقی؛ تعریف و عقاید بزرگان و رابطه شعر و موسیقی»، «مذهب در موسیقی»، «نیایش در موسیقی»، «زن و موسیقی»، «سازها در ادبیات و بیان انواع آنها»، «تاریخ تحول موسیقی» و «موسیقی در دوران معاصر».
در فصل تاریخ تحول موسیقی، موسیقیدانان بزرگ ایرانی در دورههای قبل و بعد از اسلام در ایران معرفی و کار پژوهشی و عملی آنها در زمینه موسیقی شرح و بررسی شده است. همچنین در این فصل سازهای موسیقی در زمان ساسانیان و همچنین نام الحان و مقامات دوازدهگانه و همچنین آوازهای 6 گانه به طور کامل شرح شده است.
موسیقی در دوران معاصر، یعنی از زمان قاجار تا اکنون، نیز در این کتاب همراه با بیوگرافی موسیقیدانان مطرح این دوره، آمده است.
طغرل طهماسبی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دارد و به قلم او به جز کتاب «موسیقی در ادبیات» کتابهای «فرهنگ سازها و نامها» در چهار جلد، «شعلههای مانا» و «فرهنگ جامع اشعار مهدی اخوان ثالث» منتشر شده است.
طهماسبی در حال حاضر كارشناسارشد امور فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مراغه است.
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۹
نظر شما