سه‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۶
اهانت به وجود مقدس محمد(ص) مانند پاشیدن خاک به چهره آفتاب است

نویسنده کتاب «او چراغ خانه ماست: داستان‌های کوتاه از تعالیم اخلاقی پیامبر(ص)» با تاکید بر این که شخصیت گرامی پیامبر اسلام مورد احترام تمامی ملت‌ها و مردم دنیاست، گفت: اهانت به این وجود مقدس مانند پاشیدن خاک به چهره آفتاب است.-

بیژن شهرامی، نویسنده و محقق حوزه دین و معارف اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این‌که این اقدام اهانت‌آمیز بیانگر آن است که دشمنان به این نتیجه رسیده‌اند که مشکل اصلی آن‌ها با شخص پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) ایشان است، گفت: طبیعی است که آن‌ها از هر ابزاری به‌ویژه ابزار قدرتمند هنر برای این مقابله استفاده کنند.

وی مشکل اصلی را ناشی از آن دانست که عده‌ای مانند صهیونیست‌ها منافع خود را با گسترش اسلام در خطر می‌بینند، از این رو از چنین حرکت‌هایی حمایت می‌کنند اما باید بدانند جهان اسلام نیز سکوت نخواهد کرد و به تعبیر مقام معظم رهبری با بیداری اسلامی دشمنان مایوس خواهند شد.

شهرامی افزود: در حکومت اسلامی وظیفه داریم چهره تابناک پیامبر(ص) و اهل‌بیت ایشان(ع) را به دنیا معرفی کنیم، همچنان که «مجید مجیدی» با ساختن فیلمی درباره کودکی و جوانی پیامبر(ص) می‌کوشد بهترین پاسخ را به چنین حرکت‌هایی بدهد. باید از تولید و نشر چنین آثاری حمایت کنیم. 

نویسنده کتاب «او چراغ خانه ماست: داستان‌های کوتاه از تعالیم اخلاقی پیامبر(ص)» با تاکید بر این که منابع دست اول به ویژه مکتوبات شیعیان بهترین دست‌مایه‌های تولیدات جدید در قالب کتاب و آثار هنری را فراهم می‌کنند، اظهار کرد: بهترین پاسخ به چنین اهانت‌هایی از سنگر هنر است، با استفاده از این ابزار قدرتمند می‌توانیم به مطالب بی‌پایه و اساس دشمنان پاسخ مناسبی دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که «رسالت اصلی نویسندگان به‌ویژه محققان حوزه دین در این عرصه چیست؟» گفت: ساخت یک اثر خوب نظیر فیلم‌ یا نمایشنامه بر مبنای یک متن خوب صورت می‌گیرد که باید از سوی نویسنده‌ای آگاه و با قلم مناسب تقریر شود.

نویسنده کتاب «خانه علما» توصیه کرد: از این تهدیدها می‌توانیم به عنوان یک فرصت برای آشنا ساختن بیشتر نسل جدید با آموزه‌های اهل‌بیت(ع) استفاده کنیم.

شهرامی در پاسخ به این پرسش که «علاوه بر ساخت آثار هنری و فیلم در عرصه‌های بین‌المللی و در سطح فرهیختگان جوامع که بیشتری تاثیر را در شکل‌دهی نظام‌های علمی و حکومتی دارند، چه اقداماتی را برای پاسداشت اسلام و ترویج فرهنگ محمدی می‌توانیم به انجام رسانیم؟» اظهار کرد: یکی از این اقدامات برگزاری همایش‌ها و کنگره‌های بزرگ علمی و پژوهشی است. از این طریق و ارایه فراخوان‌ در سطح بین‌المللی می‌توانیم از تمامی محققان، مولفان و علاقه‌مندان به معارف، تعالیم و سیره پیامبر گرامی اسلام و اهل‌بیت ایشان درخواست کنیم مجموعه آثار و تحقیقات خود را در قالب‌های گوناگون هنری، علمی یا آثار مکتوب نظیر کتاب ارسال کنند. باید با چنین اقداماتی بکوشیم از هنر و توانمندی نویسندگان و هنرمندان سراسر جهان استفاده کنیم تا تعالیم و سخنان رسول خدا(ص) را به گوش جهانیان برسانیم. سپس با فراهم آوردن دست‌مایه‌‌های پژوهشی و معرفی چهره واقعی اسلام به جهانیان انتظار تولید آثار هنری ارزشمند را داشته باشیم.

نویسنده کتاب «ادب آداب دارد» تاکید کرد: می‌توانیم زمینه‌هایی را فراهم کنیم که مولفان و محققان سایر ملل یا ادیان دیگر نیز با آشنایی با معارف دین اسلام و بزرگان این دین آسمانی، دست به قلم ببرند همچنان که «جرج سمعان جرداق» نویسنده مسیحی با شناخت نخستین پیشوای شیعیان کتاب معروف «الامام علی صوت العدالة الانسانیه» را به رشته تحریر درآورد.

شهرامی در پایان متذکر شد: از کسانی که برای نسل نو قلم می‌زنند انتظار می‌رود از واقعه پیش آمده استفاده کنند و با تولید آثار خوب به ویژه برای کودکان و نسل جدید جامعه، به این هتاکی بزرگ به پیامبر گرامی اسلام(ص) پاسخی کوبنده دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها