سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۲۰:۴۹
الهام‌بخشی «داستان» توانايي هدایت تفكر جامعه را دارد

دکتر حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره ادبي «هشت» گفت: امروز مي‌توان به وسيله داستان تفكر جامعه را هدايت كرد و نبايد هر چيزي را در تبليغ و سينما جست. بلكه بايد براي ظرفيت‌هاي ادبي و به ويژه داستان اهميت قائل بود زيرا داستان في‌نفسه تاثير‌گذار و الهام بخش به ديگر هنر‌ها چون سينما و تئاتر است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آيين اختتاميه نخستين جشنواره ادبي «هشت» عصر سه شنبه (4 مهر ماه 91) با حضور سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حسين فتاحي، دبير علمي جشنواره، مجتبي رحماندوست، نماينده مجلس شورای اسلامی، سيدعلي اسماعيلي، سرپرست معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، دكتر غلامعلي حدادعادل، نماینده مجلس شورای اسلامی، سعيد حداديان،‌ شاعر و مداح اهل‌بیت(ع)، سيد جواد جعفري، دبير جشنواره سالانه امام رضا(ع)، مرتضي قرباني، رييس موزه دفاع‌مقدس، حسن رسولي، معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سرداران علی فضلی و فتح‌الله جعفري و محمد حسني، مدير بنياد ادبيات داستاني در تالار انديشه حوزه هنري برگزار شد.

محمد حسني در ابتداي اين مراسم با تشكر از دست‌اندكاران و حمايت كنندگان جشنواره گفت: برگزاري جشنواره ادبي «هشت» تلاشي براي احياء نام و مقام عصمت و طهارت ائمه معصومين (ع) و حماسه‌آفريني هشت سال دفاع‌مقدس بود كه اميدواريم با اين كار گامي در اين راه برداشته باشيم.

وي ادامه داد: اين عرصه نوپاست و با ظهور انقلاب اسلامي ايران پديد آمد و اين ادبيات ولايي نيازمند حمايت و تقويت است و ما براي تقويت اين ادبيات از هيچ تلاشي فرو گذار نيستيم. 

علي اسماعيلي، سرپرست معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تبريك تقارن هفته دفاع‌مقدس و دهه كرامت و سپاسگزاری از دست‌اندركاران جشنواره ادبی «هشت» گفت: با ويژگي‌هايی چون مقاومت، ايثار و شهادت و فداكاري در دوران هشت سال دفاع‌مقدس با تمسك به دين و به ويژه حضرت امام رضا (ع) توانسته‌ايم اين استقلال فرهنگي را حفظ كنيم. در واقع زمينه رشد و بالندگي ارزش‌هاي ديني در پناه دين و سيره اهل بيت(ع) است و پس از اين پيروزي قرار شده امروز تلاش بيشتري براي ترويج سيره اهل بيت(ع) داشته باشيم و آن را سرلوحه كار خود قرار دهيم. ابتكار جشنواره‌ها برای تبیين ابعاد شخصيتي، اجتماعي، فرهنگي و مديريتي امام رضا(ع) از افتخارات نظام اسلامي است و‌ براي آشنايي بيشتر با ويژگي‌های شخصيتي امام رضا(ع) و گسترش آن در متن جامعه بايد كار‌ها را جدي‌تر دنبال كرد.

اسماعيلي با اشاره به جشنواره ادبی «هشت» افزود: ارسال 1100 اثر در بخش‌هاي داستان كوتاه، داستان كوتاهِ كوتاه و خاطره از سوي علاقه‌مندان به اين جشنواره، نشان داد اين حركت منجر به خلق آثار فاخر در جهت انديشيدن و آشنايي بيشتر با فرهنگ رضوي شده و زمينه بروز استعداد‌ها را به ويژه در میان اهالي فرهنگ و هنر و در قالب‌هاي مختلف برانگيخته است. امروز ضرورت اين حركت‌ها در جامعه وجود دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بدون شك از اين حركت‌ها حمايت خواهد كرد.

حسين فتاحي، دبیر علمی جشنواره ادبی«هشت» نيز با ارايه عملكرد جشنواره و گزارش درباره آثار ارسالي، گفت: 17 اثر برگزیده و تقدیری از ميان 300 اثري كه به مرحله داوري رسيدند، انتخاب شدند و به واقع در بخش داستان آثار خوبي وجود داشتند كه شايسته مقام‌هاي اول و دوم بودند. در بخش داستانك نيز هنوز به سطح عالي نرسيده‌ايم، اما اين بخش از ادبيات نيازمند حمايت و فعاليت بيشتر مولفان است. در بخش خاطره نيز با توجه به زماني كه براي ثبت خاطره لازم است و محدوديت زماني جشنواره از سطح آثار راضي بوديم.

دکتر غلامعلی حداد عادل نيز در اين مراسم با ذكر خاطراتي از دوران هشت سال دفاع‌مقدس و انقلاب اسلامی ايران، به تاثير‌گذاري گونه ادبي داستان بر جوانان تاكيد كرد و گفت: امروز مي‌توان به وسيله داستان تفكر جامعه را هدايت كرد و نبايد هر چيزي را در تبليغ و سينما جُست. بلكه بايد براي ظرفيت‌هاي ادبي و به ويژه داستان اهميت قائل بود. زيرا داستان في‌نفسه تاثير‌گذار و الهام بخش به ديگر هنر‌ها چون سينما و تئاتر است.

وي ادامه داد: ايجاد بنياد ادبيات داستاني امري فرخنده است كه به واسطه آن فضاي داستان نويسي در ايران جدي‌تر پيش مي‌رود. يكي ار افرادي كه بيش از همه به جايگاه پر اهميت ادبيات در جامعه پي‌برده است، مقام معظم رهبري هستند. ايشان به قدرت و تاثير رمان وقوف كامل دارند و بسياري از رمان‌های مفصل و مهم دنيا را كه به فارسي ترجمه شده‌اند، خوانده‌اند و بارها ديده‌ام كه در پايان هر رمان نظر خود را مي‌نويسند و در برخي موارد تحليلي را نيز بر آن وارد مي‌كنند. ايشان از مشوقان ادبيات داستاني ‌اند و همچنان منتظر پديد آمدن كتابي اند كه شايسته مقام والاي ادبيات ايران و انقلاب باشد. همان گونه كه سينماي ما نشان داد مي‌تواند شكل ديگري از هنر را به مخاطب خود عرضه كند ادبيات ما نيز بايد در اين زمينه به دنبال خلق آثار تاثير‌گذار برجهان باشد و اميدوارم كه اين راه با تلاش‌هاي صورت گرفته سرآغاز راهي طولاني باشد. 

در پایان آیین اختتامیه جشنواره ادبی «هشت» جوايز تقدیرشدگان جشنواره در بخش‌هاي خاطره،‌ داستان كوتاهِ كوتاه و داستان كوتاه توسط مولفان حوزه دفاع‌مقدس و برخي دست‌اندركاران اين حوزه و جوایز برگزيدگان این بخش‌ها با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دکتر حدادعادل و مجتبی رحماندوست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و محسن مومني، رييس حوزه هنري اهدا شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها