حسین بکایی، نویسنده کتاب «دوباره ایران» در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: مجموعه ۹ جلدی «داستان فکر ایرانی»، کار مشترکی است که هر جلد آن را یک نفر نوشته. دو جلد آن را با نامهای «فرار از عقل» و «دوباره ایران» من نوشتهام.
نویسنده کتاب «آيينهى موتور آقام» گفت: جلد پنجم این مجموعه با نام «فرار از عقل» جریان اندیشه بعد از ابنسینا تا ظهور سهروردی را شامل میشود. در این دوره اندیشه یونانی یا فلسفه مشاء یعنی ابنسینا و پیشینیانش چون فارابی، رازی و شاگردانشان از سوی فقیهان و متکلمان دولتی وابسته به ترکان سلجوقی به سرکردگی امام محمد غزالی نقد شدند. به همین دلیل اسم این جلد را «فرار از عقل» گذاشته شد. این فلسفه گریزی، با ظهور سهروردی و توسعه فلسفه اشراق به راه دیگری میرود.
وی ادامه داد: جلد هفتم این مجموعه با نام «دوباره ایران» از برکشیدن صفویه را تا اواسط قاجاریه که ایرانیان با تمدن غربی آشنا میشوند، شامل میشود. در این دوره اندیشه تازهای به وسیله کسانی چون میرداماد و ملاصدرا پایهگذاری میشود و بر اساس آن کشور مستقل ایران و جامعه متفاوت ایرانی شکل میگیرد.
بکایی افزود: در این دوران باورهای شیعی و نظریهپردازیهای اندیشمندان شیعه که به وسیله دولت صفویه از بحرین و جبل آمل لبنان به ایران دعوت شده بودند و حکمت خسروانی ایرانی، دستگاه فکری جدیدی بنیاد گذاشتند که با تغییراتی تا به امروز دوام داشته است. به این دلیل نام این جلد «دوباره ایران» گذاشته شد.
نویسنده کتاب «من چى هستم» اظهار کرد: در این کتابها نه تنها اتفاقهای فلسفی، بلکه درباره رویدادهای اجتماعی، نوآوریهای علمی، پیشرفتهای دانش طبیعی، خلاقیتهای ادبی و هنری و تغییر درباره سازمانهای دینی هم بحث شده است.
چاپ سوم «دوباره ایران» بهزودی از سوي نشر افق راهی بازار کتاب خواهد شد.
حسین بکایی متولد ۱۳۴۰ در تبریز است. «وقتى پدر مادرها بىحوصله مىشوند» و «مسابقه دات كام» از دیگر آثار این نویسنده هستند.
سهشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۰
نظر شما