به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، نشست هماندیشی ناشران و نویسندگان شرکتکننده در نمایشگاه کتاب فرانکفورت با حضور علیرضا شیخ عطار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان، علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا خواجهسروی، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمد، عظیمی، مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، تعدادی از ناشران، نویسندگان و فعالان نشر در محل کنسولگری ایران در فرانکفورت برگزار شد.
شیخ عطار، سفیر ایران در آلمان ضمن اشاره به سابقه فرهنگی ایران گفت: ایرانیها نزد آلمانیها بسیار محترماند و این به خاطر ویژگی فرهنگی ماست.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت اظهار کرد: اینجا محلی است که با برنامه حاضر میشوند، قرارداد ترجمه، خرید و فروش کپیرایت و سخنرانیهای علمی برگزار میشود و ما نیز باید با برنامهریزی بهتری وارد عمل شویم.
سفیر ایران در آلمان عنوان کرد: امسال نخستین صفحه نگاه نو به نمایشگاه کتاب فرانکفورت رونمایی شد که امیدوارم در سالهای بعد بهتر از این و منسجمتر حاضر شویم.
وی در پایان گفت: بیش از سه هزار سخنرانی در این نمایشگاه برپا میشود و چندین سخنرانی علمی توسط نمایندگان ایرانی برگزار خواهد شد و از اکنون نیز باید مقدمات کار فراهم شود.
انتشار ویژهنامه «چاپ و نشر ایران» به مناسبت نمایشگاه کتاب فرانکفورت
موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در شصتوچهارمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت ویژهنامهای با عنوان «چاپ و نشر ایران» منتشر کرده است.
در این ویژهنامه، معرفی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، معرفی نمایشگاههای کتاب استانی، وضعیت چاپ و نشر کتاب در ایران، وضعیت کتابخانههای عمومی، معرفی جوایز و مسابقههای مختلف کتاب در ایران، معرفی هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و وضعیت فرهنگی ایران به چاپ رسیده است.
مقدمهای از وضیعت نشر ایران به زبان سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد عظیمی، مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران نیز در این ویژهنامه به چاپ رسیده است.
این ویژهنامه در هشت صفحه و به زبان انگلیسی چاپ و در شصتوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت توزیع شده است.
بازدید هیات ایرانی از موزه تاریخ علوم عربی اسلامی در فرانکفورت
در حاشیه برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت، برخی ناشران، نویسندگان و مدیران فرهنگی حاضر در نمایشگاه از موزه تاریخ علوم عربی اسلامی در شهر فرانکفورت بازدید و با پروفسور فواد سزگین مدیر این موسسه دیدار داشتند.
به گفته دکتر مازن عماوی، معاون این موسسه مهمترین دلیل تاسیس موسسه این است که بر اساس نسخههای خطی موجود در کتابخانه جهان اسلام و ابزار و آلات دقیقی که توسط دانشمندان مسلمان اختراع شده است، ثابت کنیم که علم در اروپا خلق نشده بلکه ریشه در دستاوردهای مسلمانان داشته است.
از آثار پروفسور فواد سزگین میتوان به «تاریخ نگارشهای عربی» اشاره کرد که با همکاری موسسه خانه کتاب به فارسی ترجمه شده است. وی همچنین برنده کتاب سال جهانی ایران در سال 1384 است.
علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا خواجهسروی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسن بیادی، نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران، علی عظیمی، مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، علیاکبر اشعری، مدیر باغ کتاب در این بازدید حضور داشتند.
شصتوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت تا 14 اکتبر2012 امسال (23 مهر) برپاست.
شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۵
نظر شما