از سوي کتابدار کتابخانه «تاج فیروز» شهر مروست ارايه شد
پيشنهاد برگزاری مسابقه انشانویسی به جای خلاصهنویسی کتاب
کتابدار کتابخانه تاج فیروز شهر مروست در شهرستان خاتم واقع در استان یزد گفت: برگزاری مسابقه انشانویسی مفیدتر از خلاصهنویسی کتاب است چون با انشانویسی ذهن دانشآموزان خلاق میشود و آنها در پی دانستن به کتابخوانی رو میآورند.-
وی ادامه داد: دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان که مشغول تحصیل در مدرسهاند، خیلی کم مطالعه آزاد دارند و به اصطلاح طوطیوار از روی کتاب درسی خلاصهنویسی میکنند.
این کتابدار تاکید کرد: این روش جواب نمیدهد، در حالیکه با اجرای مسابقه انشانویسی در کتابخانه علاوه بر پویایی آموزشی، ذهن خلاق دانشآموزان نیز تحریک و باعث رشد و شکوفایی آنها در حوزه نویسندگی میشود.
میرحسینی به برنامههای جنبی کتابخانه تاج فیروز هم اشاره کرد و گفت: برای اینکه انس و الفت را بین اعضا و کتابخانه برقرار کنیم، اقدام به برگزاری کلاسهای طرح صالحین، برگزاری نمایشگاه کتاب، برگزاری کلاسهای نقاشی، شعرخوانی و قصهگویی برای کودکان کردهایم.
وی با بیان اینکه برنامه جنبی در هر مکان و نهادی بر مراجعان تاثیر زیادی دارد و باعث جذب بسیار زیادی از افراد به کتابخانه و همچنین تشویق افراد به مطالعه میشود، از فضای موجود کتابخانه تاج فیروز انتقاد کرد و گفت: برگزاری کلاسهای جنبی در سالن مطالعه باعث ایجاد مزاحمت برای افرادی که در سالن مشغول مطالعهاند، میشود و به همین دلیل، اگر فضای جداگانهای بهمنظور برگزاری کلاسهای جنبی وجود داشته باشد، کیفیت برنامهها بهتر میشود.
این فعال فرهنگی با یادآوری ارتباط بین برنامههای جنبی و ترویج کتابخوانی اظهار کرد: با برپایی نمایشگاه کتاب در کتابخانه ممکن است افراد بازدیدکننده از کتابهای موجود خوششان بیاید و به مطالعه تشویق شوند.
میرحسینی گفت: با تشکیل حلقههای صالحین در کتابخانه میتوان در هر جلسه یک کتاب را به دلخواه افراد حلقه انتخاب کرد و با یکدیگر درباره آن صحبت کرد و مطالب آن کتاب را توضیح داد. این کار باعث توسعه کتابخوانی میشود.
وی با ابراز گله از میزان حقوق دریافتی خود در کتابخانه، عنوان کرد: با توجه به ساعت کاری کتابخانه، حقوق کتابداران کم است. اگر یک کتابدار پشتوانه مالی خوبی داشته باشد، بهتر میتواند به اعضا خدمت کند. درست است که علاقه مهمترین عامل کار یک کتابدار است اما اگر کتابدار حقوق مناسبی دریافت کند، بازدهی بیشتری خواهد داشت.
میرحسینی به تاثیر روحیه خوب یک کتابدار بر عملکردش هم اشاره کرد و گفت: روحیه خوب یک کتابدار به ویژه خوش اخلاق و خوشرو بودن، در جذب مردم به کتابخانه تاثیر فراوانی دارد. تاثیر زیادی دارد. در واقع، یک کتابدار باید در نقش راهنما و مشاور برای مراجعهکننده عمل کند.
نظر شما