اسماعیلی در ضیافت شام نمایندگان رسانههای حوزه کتاب تاكيد كرد
کمک کنیم تا کتاب به عنوان کالای سودمند در جامعه شناخته شود
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ضیافت شامی که دوشنبه (22آبان) به مناسبت قدردانی از زحمات اصحاب رسانه، خبرگزاريها و مطبوعات حوزه کتاب در مجتمع باغ زیبا برگزار شده بود، گفت: وظیفه ما و خبرنگاران است که برای شناساندن کتاب به عنوان یک کالای سودمند در جامعه کمک کنیم.-
وی با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور افزود: باید تمهیداتی برای ارتقای سرانه مطالعه اندیشیده شود. برای این کار موضوع کتاب و کتابخوانی نباید تنها در مناسبتهای مختلف مانند هفته کتاب مطرح باشد بلکه باید در این حوزه یک نهضت به وجود بیاید تا مردم هر روز به مطالعه ترغیب شوند چرا که پرهیز از قانونگریزی در پرتو بالا بردن اطلاعات جامعه محقق میشود.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از خبرنگاران حوزه کتاب و خانوادههای آنها به دلیل تحمل سختیهای بسیار در این مسیر گفت: خبرنگاری جزو مشاغل زیان آور است و ما میکوشیم تا در حد توان خود از شما حمایت کنیم.
اسماعیلی بیان کرد: وظیفه خبرنگاران بهویژه خبرنگاران حوزه کتاب کشف استعدادهای نهفته انسان است. خبرنگاران باید استعدادهای بالقوه را به استعدادهای بالفعل و استعدادهای بالفعل را به استعدادهای رشدیافته و در نهایت استعدادهای رشدیافته را به استعدادهای جهتیافته تبدیل کنند.
وی با بیان اینکه تولیدِ مفهوم به جامعه جهت میبخشد، عنوان کرد: رسالت اصلی خبرنگاران تولید مفهوم و اندیشه در جامعه است. اندیشهها تبلور دیدهها، شنیدهها و برگرفته از ذهن بشرند.
اسماعیلی در پایان سخنانش سرودهای را به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری امام حسین (ع) برای حاضران در جلسه خواند.
مدیرکل اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنران بعدی این مراسم بود. وی ضمن خیرمقدم به خانوادههای خبرنگاران حوزه کتاب و اعضای ستاد بیستمین دوره هفته کتاب گفت: هفته کتاب سال جاری با شعار «کتاب؛ یادگار ماندگار» از شنبه (20 آبان) آغاز شده است و تا جمعه (27 آبان) ادامه خواهد داشت.
محمد اللهیاریفومنی همچنین از علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل فراهم آوردن این فرصت تشکر کرد و افزود: این مراسم با هدف قدردانی و ارجگذاری مقام خبرنگاران بهویژه خبرنگاران حوزه کتاب تدارک دیده شده است.
دبیر ستاد بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: برنامههای این هفته با هدف انس بیشتر مردم با کتاب و کتابخوانی تدوین شدهاند. رونمایی از کتاب، مراسم نقد و بررسی کتاب، شبهای شعر و قصه و همچنین راهاندازی فروشگاههای کتاب عناوین برخی از این برنامهها را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه رسالت اصلی ما تولید محتوا و ادبیات فاخر است، اظهار کرد: میکوشیم تا در هفته کتاب مسایل کلان حوزه نشر را بررسی کنیم. دوستان رسانهای میتوانند در هفته کتاب به ما در فراهم آوردن زمینههای عادت به مطالعه در عموم مردم کمک کنند.
دبیر ستاد بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنانش گفت: خبرنگاران همچنین میتوانند به ما در احیای سنت اهدای کتاب و معرفی کتاب به عنوان کالای ماندگار در میان عموم مردم یاری برسانند.
دکتر امیر محبیان، مدیرعامل خبرگزاری آریا نیز در این مراسم حضور داشت. وی وظیفه رسانه را شکلدهی و تاثیرگذاری بر رفتار مردم دانست و گفت: خبر باید بهگونهای با مقدمه، چینشهای نخستین و بحثهای تاریخی تنظیم شود که بر افکار عمومی نفوذ کند و تاثیر لازم را به ارمغان بیاورد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: با توجه به اینکه حوزه کتاب مخاطب ویژه دارد و اغلب، قشر روشنفکر مخاطبان آن را تشکیل میدهند، بنابراین باید کتاب از جذابیت بصری و محتوایی برخوردار باشد تا میل به مطالعه را فزونی دهد.
محبیان افزود: همه دستاندرکاران تولید کتاب باید از متدهای جدیدی که حاصل تجربیات بشریاند، با هدف ارتقای سرانه کتابخوانی استفاده کنند. راهاندازی باشگاههای کتابخوانی یکی از این روشها محسوب میشود. چهرههای برجسته با حضور در این باشگاهها و با معرفی کتابهای خوب، زمینههای گسترش فرهنگ کتابخوانی را فراهم میکنند.
وی در ادامه سخنانش گفت: خلاصهنویسی کتاب نقش مهمی در کتابخوان کردن مردم دارد. سایتهایی به وجود آمدهاند که این خلاصهها را دربرداند و به راحتی قابل خریداریاند. سادهنویسی کتاب نیز از دیگر راهکارهای افزایش کتابخوانی در جامعه به شمار میرود.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: خبرنگاران حوزه کتاب و ناشران با وجود مشکلات زیاد همچنان به عنوان جهادگران حوزه ترویج عقل، فکر و اندیشه در جامعه محسوب میشوند.
ضیافت شام نمایندگان رسانههای حوزه کتاب از ساعت 19در مجتمع باغ زیبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز و ساعت 22 به پایان رسید.
نظر شما