یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۹
ترويج سبك زندگي اسلامي با انتشار كتاب‌هاي تربيتي

مدير اجرايي انتشارات «آسمان انتظار» شهرستان بندر‌عباس از استان هرمزگان گفت: نگارش كتاب‌هايي با مضمون سبك زندگي اسلامي نيازمند فعال كردن مطالعات پژوهشي و تاليف‌ كتاب‌ از سوي محققان و نويسندگان متخصص داخلي، در حوزه تربيتي و خانوادگی است.-

علي عارفه در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: توجه به مطالعات و پژوهش‌هاي خانوادگي و همچنين اهميت دادن به تربيت‌محوري در خانواده‌ها از طريق تاليف كتاب توسط متخصصان مطالعات خانواده، شروع بسيار مناسبي در استان‌ها محسوب مي‌شود.

وي افزود: انتشار كتاب در حوزه سبك زندگي اسلامي بايد ابتدا با انجام تحقيقات ميداني و مطالعاتي نه در دانشگاه و مراكز علمي بلكه در بستر جامعه شكل بگيرد تا خروجي آن مشخص شود و استان‌ها با انجام پژوهش‌هاي ابتدايي براي توليد اين‌گونه كتاب‌ها، سرمايه‌گذاري فرهنگي می‌کنند.

مدير اجرايي انتشارات آسمان انتظار با اشاره به تمركز بر تربيت‌محوري و به ویژه معضلاتي مانند فرزندسالاري، مصرف‌گرايي و تجمل‌زدگي در خانواده‌ها اظهار كرد: سبك زندگي اسلامي با اصلاح رفتار‌هاي غلط خانوادگي و اجتماعي و توليد كتاب بر اساس آن‌ها از طريق حوزه نشر، در جامعه نهادينه مي‌شود.

وي افزود: توجه به توليد كتاب با مضمون سبك زندگي اسلامي در استان‌ها عامل جلوگيري از گسترش فرهنگ غلط اسراف گرايي و پرهيز از توجه به تجملات است و باعث ايجاد شكل جديدي از سبك زندگي، به‌جز مصر‌ف‌گرايي غربي در جامعه است. 

عارفه با بيان اين‌كه تحقق خواسته رهبري در توليد اين كتاب‌ها در استان‌ها نيازمند قوانين كارآمد و اجرايي است، اظهار كرد: ساختار‌ها و برنامه‌ريزي براي توليد اين كتاب‌ها در كشور وجود دارد اما قوانين اجرايي ضعيف‌اند. حوزه نشر هم در دستگاه‌هاي فرهنگي استاني بايد قانون منسجم و مشخصی براي توليد اين‌گونه كتاب‌ها داشته باشد. 

مدير اجرايي انتشارات آسمان انتظار با بيان اين‌كه 18 شاخه فرهنگي متفاوت و بيش از 67 دستگاه فرهنگي در كشور وجود دارند، گفت: هماهنگي و ايجاد يك مرجع تصميم‌گيرنده واحد در حوزه فرهنگ و تعيين چشم‌انداز براي توليد كتاب‌هاي با مضمون سبك زندگي اسلامي در نهاد‌هاي فرهنگي استاني، اين خواسته را محقق می‌کند.

عارفه افزود: شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان ورزش و جوانان كشور، سازمان تبليغات اسلامي و بسيج از دستگاه‌هاي فرهنگي كشورند كه با يك سرمايه‌گذاري فرهنگي طی چند سال مي‌توانند با حمايت از ناشران استاني، نهضت توليد كتاب با مضمون سبك زندگي اسلامي را به مقصد برسانند.

وي عنوان كرد: مقام معظم رهبري در آخرين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران موضوع توجه به صادر شدن كتاب‌هاي فارسي از طريق ترجمه به زبان‌هاي ديگر را مطرح كردند و خواستار توجه به ترجمه كتاب‌هاي فاخر فارسي شدند. به نظر من، ترويج سبك زندگي اسلامي در حوزه نشر كتاب استاني با ثبت و نگارش پژوهش‌ها همراه با ترجمه موفق، شروعي براي تبادل فرهنگ مكتوب اسلامي در بازار جهاني است.

مدير اجرايي انتشارات آسمان انتظار با اشاره به نقش آموزش غير رسمي از طريق رسانه‌ها ارتباطي و ماهواره‌ها اظهار كرد: ترويج سبك زندگي اسلامي به معناي مبارزه با تجمل‌گرايي و مصرفي شدن جامعه و مبارزه فرهنگي با آسيب‌هاي اجتماعي دنياي مجازي و ماهواره‌اي از طريق آگاهي‌رساني و نهادينه‌ كردن اصول اسلامي در حوزه نشر كتاب براي مقابله با تهاجم فرهنگي غرب است.

عارفه با بيان اين‌كه آثار مکتوب فقط در گروه سني كودك و نوجوان دسته‌بندي شده‌اند، عنوان كرد: موضوعات مختلف كتاب‌ها در بزرگسالان نيز نيازمند مشخص شدن رتبه‌بندي سني‌‌اند، زيرا برخي كتاب‌هاي بزرگسالان براي همه بزرگسالان مناسب نيستند.

وي افزود: به نظر من، تفكيك سني صفر تا هفت سال، هفت تا 14 سال و  همچنین 14 تا 21 سال بعد از تفكيك سني رده كودك ونوجوان در كتاب‌هاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، ضرورت بزرگ بازار كتاب است.

مدير اجرايي انتشارات آسمان انتظار كه سال‌ها در عرصه پخش كتاب نيز فعال است، با اشاره به توجه به مقوله ارزش افزوده فرهنگي در توليد و ترويج كتاب‌ با مضمون سبك زندگي اسلامي گفت: غربي‌ها براي نهادينه‌كردن يك فرهنگ، انيميشن را كتاب، كتاب را نرم‌افزار، نرم‌افزار را فيلم و فيلم را انديشه مي‌كنند و اين درست معناي استفاده از ارزش افزوده فرهنگي در حوزه توليد و ترويج يك فرهنگ است.

عارفه افزود: متاسفانه به كار فرهنگي در ايران مانند یک سرمايه‌گذاري بلندمدت نگاه نمی‌شود و ما بيشتر به دنبال بازدهي فوري هستيم، در حالي كه طبق نظريه «تربيت‌پذيري كودكان» تا هفت سال، اين مقوله هم نيازمند ممارست هفت‌ساله و شكوفايي تدریجي است.

وي درباره نقش تشكيلات مردمي و فعال ‌شدن بخش خصوصي در بحث توزيع كتاب استاني كه تضميني براي فروش كتاب‌هاي توليدي در این زمینه نیز محسوب می‌شود، عنوان كرد: جبهه فرهنگي بايد با تقويت كتاب‌ در حوزه‌هاي مختلف علمي، فرهنگي، دانشگاهي، ورزشي، تاريخي و سينمايي رشد كند و اين هماهنگي در توزيع كتاب‌هاي مختلف هم مصداقي از عدالت در سبك زندگي اسلامي است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط