کتاب مرجع «دیپلماسی عمومی» ویراسته مشترک «نانسی اسنو» و «فیلیپ امتیلور»، توسط روحالله طالبیآرانی به فارسی برگردانده شد. این کتاب دایرهالمعارفی است که به رویکرد ابعاد دیپلماسی عمومی و مدیریت آن در حوزه علوم سیاسی میپردازد.-
طالبیآرانی ادامه داد: در این میان بخش افکار عمومی جهان بر ماهیت دیپلماسی تاثیرگذار است و این باعث میشود که فرایند دیپلماسی از حالت دولتی به حالت دولت مردم و مردم مردم درآید.
وی افزود: دیپلماسی عمومی پدیدهای نیست که به تازگی به وجود آمده است بلکه آنچه روی داده برجستگی بیش از پیش در دنیای سده بیستویکم است. نویسندگان کتاب «دیپلماسی عمومی» دلیل اهمیت این برجستگی را رویداد 11 سپتامبر 2001 میدانند که در راستای علایق و سوگیریغربی صورت گرفته است.
طالبیآرانی با بیان اینمطلب که برخلاف این استدلال میتوان برجستگی اصطلاح دیپلماسی عمومی را ناشی از سه روند مهم در عرصه جهانگستر معرفی کرد، گفت: جهانی شدن، پایان جنگ سرد و گسترش فناوریهای اطلاعات و ارتباطات سه پارامتر مهمیاند که در تشدید این برجستگی نقش مهمی دارند.
مترجم کتاب در ادامه عنوان کرد: این سه روند دیپلماسی عمومی حاشیهای را به متن آورده و نظام بینالمللی را دگرگون ساختهاند. دیپلماسی عمومی میتواند منشا تغییرات در فرایندها و ساختارهای سیاست جهانی باشد.
طالبیآرانی با اشاره به ابعاد کتاب «دیپلماسی عمومی» گفت: این اثر میتواند به عنوان جامعترین منبع در حوزه دیپلماسی، سهم بهسزایی در معرفی مفاهیم این حوزه در گفتمان با غرب برای پژوهشگران کشورمان در حوزه علوم سیاسی ایفا کند.
وی دربرگیری تمام موضوعات حوزه دیپلماسی نظیر دیپلماسیهای شهروندی، علمی، هنری، رسانهای و فرهنگی را از دلایل مرجع بودن این کتاب عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از دلایل مرجعیت کتاب، پراکندگی نویسندگان اثر در سراسر جهان است که نزدیک به 30 نویسنده از کشورهای عربی، آسیای شرقی، اروپای شرقی و غربی، آمریکای شمالی و ایران در گردآوری این اطلاعات تلاش شایانی داشتهاند.
مترجم کتاب «دیپلماسی عمومی» بیان کرد: همچنین این کتاب به تمامی حوزههای موضوعی رشتههای علوم اجتماعی از قبیل علوم سیاسی، روابط بینالملل، علوم اجتماعی، مطالعات فرهنگی، علوم ارتباطات، مباحث اخلاق و فلسفه و نیز مطالعات کسب و کار میپردازد که از دلایل مرجعیت کتاب محسوب میشود.
طالبیآرانی هدف از ترجمه این کتاب را پر کردن خلا ادبیات دیپلماسی عنوان کرد و گفت: این کتاب میتواند به عنوان مبحثی میانرشتهای و اثری دایرهالمعارفی به ایجاد هماهنگی بیشتر میان دستاندرکاران عرصه دیپلماسی کمک شایانی کند.
دکتر روحالله طالبیآرانی متولد 1360 و دارنده دکتری روابط بینالملل از دانشگاه تهران است. از وی تاکنون 18 عنوان کتاب تالیفی و ترجمهای منتشر شده است. «نظریههای روابط بینالملل»، «فرهنگ و امنیت»، «روابط نظریههای فرهنگی روابط بینالملل»، «جنگ سایبری و جنگ اینترنتی» و «انقلاب در امور نظامی» برخی از کتابهایی بهشمار میآید که از وی به چاپ رسیده است.
چاپ نخست کتاب «دیپلماسی عمومی» ویراسته مشترک «نانسی اسنو» و «فیلیپ امتیلور» و ترجمه دکتر روحالله طالبیآرانی در 950 صفحه با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای 17 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.
نظر شما