علی بلوری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: علاوه بر گرانیها و افزایش هزینهها در سراسر کشور، توزیع نامناسب یکی از مشکلات عمده ناشران شهرستانی است؛ به این معنا که اگر ناشران تهرانی و شهرستانی در شرایط مساوی قرار داشته باشند، بازهم به دلیل نبودن شبکه توزیع مناسب، فاصله نشر تهران و شهرستان روز به روز بیشتر میشود.
وی افزود: ارتباطاتی که در حوزه توزیع کتاب تهران وجود دارد، ارتقایافته و سازمان یافته است اما در شهرهای دیگر این امکان وجود ندارد و سیستم توزیع در استانها بسیار ضعیفتر است.
بلوری با بیان اینکه اکنون مجموعه هزینههای نشر افزایش یافته است، گفت: علاوه بر بهای کاغذ، قیمت خدمات فنی و چاپ نیز افزایش یافته و بهای مرکب با رشد قابل توجهی روبهرو بوده است.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر، بهای سلفون برای روکش روی جلد کتابها نیز سه برابر شده و بیم این وجود میرود کتابهایی که در آیندهای نه چندان دور منتشر میشوند، از کیفیت ظاهری مناسبی برخوردار نباشند یا خیلی گران باشند.
مدیرعامل تعاونی ناشران استان گیلان گفت: برخی مسوولان دولتی عنوان میکنند که هزینههای جاری این صنعت 35 درصد بالا رفته، در حالی که من و همکارانم که در بطن این حوزهایم متوجه میشویم که درصدها بیش از این است.
وی با بیان اینکه مشکل نقدینگی از دیگر موضوعاتی است که دستاندرکاران این حوزه را درگیر خود کرده، یادآور شد: با توجه به افزایش قیمت کتاب در ماههای اخیر، میزان فروش کتاب کاهش یافته است و ناشران و کتابفروشان نیز نمیتوانند هزینههای جاری خود را بر اساس فروش کتاب متعادل کنند.
بلوری با اشاره به کاهش فروش کتاب در استان گیلان گفت: در تعامل با ناشران استانی حاضر در نمایشگاه گیلان که یکی از نمایشگاههای موفق سال بود نیز متوجه شدم حدود 50 درصد افت فروش داشتهایم.
وی گفت: معتقدم در این زمینه باید از سوی مسوولان فرهنگی کشور توجه جدیتری به حوزه نشر شود تا این بحران و رکود فعلی كاهي يابد.
پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نظر شما