سه‌شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
«ضرابي‌زاده» آثار منتخب جشنواره خاطره‌نويسي را تدوین کرد

بهناز ضرابي‌زاده آثار منتخب دو جشنواره خاطره نويسي استان همدان را در كتابي با عنوان «دو ابراهيم» گردآوري كرد. اين اثر نزديك به 34 خاطره برگزيده را در بر دارد و ناشر قطعي آن هنوز مشخص نيست.-

ضرابي‌زاده، نويسنده دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره كتاب «دو ابراهيم» اظهار کرد: اين اثر اكنون در مرحله ويرايش و بازبینی نهايي قرار دارد و در آن حاصلی از خاطرات ارايه شده در دو جشنواره خاطره‌نويسي استان همدان در سال‌هاي 1389 و 1390 گنجانده شده است.

وی درباره کیفیت محتوایی خاطرات گفت: اين كتاب نزديك به 34 خاطره از دو دوره برگزاري جشنواره خاطره‌نويسي را در بر دارد و در مدت هشت ماه آن‌ها را بررسی كرده‌ام. مساله‌ مهم در این خاطرات حفظ اصل آن‌ها و زبان روايان بود تا متن به همان زبان باقي بماند. اين خاطرات از نظر سوژه و موضوع بسيار زيبا و منحصر به فرد‌ند.

نويسنده کتاب «دختر شينا» افزود: راويان خاطرات بيشتر رزمندگان و شهروندان شاهد بمباران شهرها هستند. من سال‌هاست كه در حوزه خاطرات دفاع‌مقدس كار مي‌كنم و هر خاطره را بيش از ده‌ بار خوانده‌ و به مرور اصلاح كرده‌ام.

وي سوژه‌هاي مطرح در كتاب «دو ابراهيم» را دستمايه خوبي براي توليد آثار هنري همچون داستان و فيلم دانست و گفت: محتواي اين خاطرات آنقدر غني‌اند كه ذهنم را درگير كرده‌اند و معتقدم كه بعد از سال‌ها به يقين تاثير خاصي بر آثارم دارند، كسي كه اين خاطرات را مي‌خواند نمي‌تواند بي‌تفاوت از كنار آن‌ها بگذرد.

ضرابي‌زاده درباره فرصت‌هاي قابل ایجاد براي نگارش خاطرات توسط خود راويان افزود: هركسي استعداد خاطره‌نگار شدن را ندارد، اما جشنواره‌های خاطره نويسي در استان همدان فرصتي را فراهم آوردند كه اين افراد خاطرات ويژه خود را بيان كنند زيرا همه رزمندگان خاطرات خود را به صورت پيوسته به ياد نمي‌آورند و افراد معدودي اين استعداد را دارند. برخي رزمندگان ممكن است كه تنها در يك عمليات شركت كرده‌ باشند و خاطرات محدودتري داشته‌ باشند. چاپ كتاب «دو ابراهيم» حتما انگيزه روايان را براي بيان خاطرات‌شان افزايش مي‌دهد و آن‌ها مي‌توانند با ضبط خاطرات يا اعلام آمادگي بیان آن‌ها به سازمان‌هایي كه متولي اين امورند، مانند كنگره شهدا، بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس و بنياد شهيد و امور ايثارگران موجب تولید آثار تازه‌ای شوند.

وي درباره انتخاب عنوان «دو ابراهيم» براي اثرش گفت: در ميان خاطرات ماجراي جذابي وجود داشت كه عنوان «دو ابراهيم» را برايش برگزيدم و همان را عنوان اصلي كتاب گذاشتم. اين كتاب را در 300 صفحه به بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس تحويل خواهم داد اما ناشر قطعي اثر هنوز مشخص نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها