نشست «تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی» سهشنبه (28 آذرماه) از سوی پژوهشکده تاریخ اسلام و با حضور حسینعلی نوذری، نظریهپرداز و پژوهشگر علوم سیاسی برپا خواهد شد.-
تحلیل گفتمان (Discourse Analysis)، گرایش مطالعاتی بینرشتهای است از اواسط دهه 1960 میلادی در پی تغییرات گسترده علمی ـ معرفتی، در رشتههایی چون انسانشناسی، قومنگاری، جامعهشناسی خُرد، روانشناسی ادراکی و اجتماعی، شعر، معانی بیان، زبانشناسی، نشانهشناسی و دیگر رشتههای علوم اجتماعی و انسانی که علاقهمند به مطالعات نظاممند، ساختار، کارکرد و فرایند تولید گفتار و نوشتارند، ظهور کرد.
تحلیل گفتمان به دلیل بین رشتهای بودن، بهعنوان روشی کیفی در حوزههای مختلف علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ارتباطات و زبانشناسی انتقادی با استقبال بسیاری روبهرو شد. این گرایش، ریشه در تلاشهای معناکاوانه دارد و سعی میکند از سودمندی رویکردهای دیگر استفاده و از ایرادهای آنها پرهیز کند. این رویکرد تلفیقی از توان رشتههایی چون زبانشناسی، روانشناسی، جامعهشناسی، علوم سیاسی و دیگر رشتهها برای مطالعه پدیدههای اجتماعی سود میجوید.
«تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی»، بحث چهارم از سلسله مباحث روششناسی، فلسفه تاریخ و تاریخنگاری بهشمار میآید. این نشست سهشنبه (28 آذرماه) از ساعت 17 تا 19 در پژوهشکده تاریخ اسلام به نشانی خیابان ولیعصر، خیابان شهید عباسپور، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، شماره 9 برگزار میشود.
نظر شما