به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یادداشت سردبیر این شماره از «کتاب ماه هنر» به «صورت معنوی هنر» اختصاص دارد. نخستین مقاله تالیفی این نشریه نیز به معنی «هنر» و صفات «هنرمند» از منظر قرآن کریم اختصاص دارد. نویسنده این مقاله محمد نقیزاده است.
دیگر نوشتار درباره هنر معنوی در شماره 172 کتاب هنر ادامه نوشتار ماترین لینگز با عنوان «نماد و سرنمون؛ پژوهشی در معنای وجود» با ترجمه زهرا عبداله است.
«هنر خوشنویسی دوره امپراتوری عثمانی» نوشته مریم فدایی، «بررسی نقشمایههای قالی چین با تاکید بر نقش نمادین شیر – سگ و مطابقت آن با بافتههای شیری قشقایی» نوشته علیرضا بهارلو و امیرحسین چیتسازیان، «مطالعه مفاهیم نمادین نقشمایهها بر روی گلیم» نوشته ام.نوردن تاشکیران با ترجمه مهدیه سلیمی بنی و محمد افروغ و «جایگاه هنر ایران در چهار کتاب برجسته تاریخ هنر جهان» نوشته سعید پیرهوشیار و محسن مراثی دیگر مقالات تالیفی این شماره از ماهنامه «کتاب ماه هنر» است.
همچنین در شماره 172 کتاب ماه هنر کتابهای «مقدمهای بر روش تحقیق در علوم انسانی» نوشته محمدرضا حافظنیا، «چاپ سنگی از نگاه شرقشناسان» ترجمه شهروز مهاجر، «لیاوت: از ایده تا آمادهسازی نمونه چاپی» نوشته آلن هربرت و ترجمه بهنام شاهحسینی و دیگران و «دانشنامه فرش ایران» به کوشش احمد دانشگر به ترتیب با قلم علیاصغر شیرازی و سجاد باغبان، صدیقه آقایی، علیرضا عزیزی و احمد دانشگر، نقد و بررسی شدهاند.
همچنین کتابهای «مردمشناسی هنر» نوشته فرانتس بوآس و ترجمه جلالالدین رفیعفر، «سکههای ایران در دوران هخامنشی» نوشته ارنست بابلون و ترجمه خانبابا بیانی و «هنر و گفتمان اقلیت» نوشته بابک روشنینژاد نیز در این شماره از کتاب ماه هنر معرفی شدهاند.
شماره یکصدوهفتاد و دوم نشریه «کتاب ماه هنر» در 104 صفحه و بهای هزار و 500 تومان از سوی موسسه خانه کتاب به دکههاي مطبوعات رسيد.
سهشنبه ۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۲
نظر شما