به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: «جشن خاکستر» رمان نوجوان است. شخصیت اصلی این رمان دختری با نام «ماهنگار» است که مشکلاتی با مادرش دارد. ماهنگار گمان میکند که مادرش راز بزرگ زندگیاش را از او پنهان کرده است.
وی در معرفی بیشتر رمان خود گفت: ماه نگار در طول قصه سعی میکند با کمک دوستش «آهو» راز بزرگ زندگی مادرش را آشکار کند. من در نگارش این اثر به نحوی از اسطوره ققنوس استفاده کردم.
این نویسنده در ادامه در پاسخ به این سوال که «جایزه گام اول را در تقویت انگیزههای نوقلمان چگونه میبیند؟» گفت: این مساله که نقطه شروع دوران حرفهای یک نویسنده مورد توجه قرار میگیرد، به خودی خود یک امر مفید و استثنایی است. وجود این جایزه تاثیر بسیاری بر کیفیت قلم نویسندگان تازهکار خواهد گذاشت، چرا که به این امر آگاه هستند که کتاب آنها پس از انتشار توسط عدهای صاحب نظر دیده میشود. بنابراین این گروه از نویسندگان برای برگزیده شدن بیشتر تلاش ميكنند و کیفیت اثر خود را بالاتر خواهند برد.
محمدخانی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «چه راهکارهایی را برای بهتر برگزار شدن این جایزه پیشنهاد میکنید؟» گفت: همانطور که گفتم این جشنواره در کلیت خود امر مثبتی است، اما به نظر من میشود در کنار برنامهها و آیتمهای مختلف این جشنواره و یا به عنوان مثال در برنامههای اختتامیه، ورکشاپهای تخصصی و یا کلاسهای نویسندگی با تدریس صاحبنظران برای برگزیدگان برگزار شود. این مساله سبب انتقال دانش بزرگان نویسندگی در ایران به نوقلمها خواهد شد.
محمدخانی در پایان گفت: در حال حاضر اثری پژوهش را در حوزه ادبیات کودک و نوجوان مینویسم.
رمان «جشن خاکستر» نوشته مریم محمدخانی سال گذشته (1390) در 160 صفحه و بهای سه هزار و 600 تومان از سوی انتشارات چکه منتشر شده است. این رمان یکی از آثار مجموعه کارگاهی به نام «اتاق تجربه» است.
«اتاق تجربه» نام کارگاهی بود که در سال گذشته (1390) به همت فریدون عموزاده خلیلی راهاندازی شد. این کارگاه قصد داشت به جوانانی که به حوزه داستاننویسی علاقهمند و آشنا بودند، جسارت نوشتن رمان بدهد. حاصل 6 ماه تلاش این کارگاه، تولد ۶ رمان در حوزه کودک و نوجوان بود که همه آنها منتشر شدند.
چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰
نظر شما