ششمین دفتر از «دفترهای واپسین» احمدرضا احمدی با عنوان «به رنگ آبی دریا» منتشر شد. تم تکرار شونده شعرهای این دفتر گم شدن یا فراموشی است.-
دفتر ششم دربرگیرنده 44 قطعه شعر بلند و نسبتا بلند است. تم اصلی که در تمامی شعرهای این دفتر تکرار شده است گم شدن یا فراموشی است. به عبارت دیگر شاعر در بیشتر سرودههایش به دنبال زمان، زندگی، نام، مرگ، نیستی، هویت و حتی عشق گمشده یا فراموش شدهای است که در قالب تصاویر شعری بسیار قوی، تخیل شاعرانه و با زبانی ساده آنها را بازگو میکند. بر همین اساس گاهی در سبد میوه، دستش به دنبال میوه میگردد و در جایی دیگر از گمشدن هواپیما در آسمان میگوید یا از راه رفتن در ستارهها و گندمها برای یافتن نام گمشدهای خبر میدهد.
«چراغهای آسمانی»، «سیمهای گیتار سوخت»، «کپسول اکسیژنب، «تا پیری»، «زمان را فراموش کرده بود»، «نام گمشده»، «تفاوتی نداشت»، «از باران خیس خیس بود»، «آرام باشیم»، «حوادث»، «در میزنند»، «سنگفرش خیابان»، «زمان درو» و «چراغ رومیزی» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه هستند.
نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «در آفتاب»:
«به سرعت
باید
از این پریشانی
دور شد
چشمها در اختیار
ما
نبود
آخرین حرف ما
در پاییز
گم شد
باید
با آخرین
اسب سفید
به پایان
جملات در حال مرگ
برسیم
دیر رسیدیم
جملات مرده بودند
در آفتاب
بر کف جاده
ریخته شده بودند.»
احمدرضا احمدی، متولد 30 اردیبهشت 1319 در کرمان است. وی در سال 1343 به همراه نادر ابراهیمی، مهرداد صمدی، محمدعلی سپانلو، بهرام بیضایی، اکبر رادی و جمعی دیگر از نویسندگان و شاعران، گروه ادبی «طرفه» را با هدف دفاع از هنر موج نو تاسیس کرد. انتشار دو شماره مجله طرفه و تعدادی کتاب در زمینه شعر و داستان از فعالیتهای این گروه است.
احمدی مهر ماه 1349 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول به کار شد. تا 1358 در سمت مدیر تولید موسیقی برای صفحه و نوار ماند و از 1358 تا زمان بازنشستگی یعنی 1373 در بخش انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ویراستاری مشغول بود.
آشنایی او با شعر و ادبیات کهن ایران و شعر نیما دستمایهای شد تا حرکتی کاملا متفاوت را در شعر معاصر آغاز و پیریزی کند. از بیست سالگی به طور جدی به سرودن شعر پرداخت. نخستین مجموعه شعرش را با عنوان «طرح» در سال ۱۳۴۰ منتشر کرد. همچنین آثاری در ادبیات کودک و نوجوان دارد.
در سال ۱۳۸۵ احمدی به عنوان شاعر برگزیده پنجمین دوره اهدای جایزه شعر بیژن جلالی انتخاب شد. وی در سال ۱۳۸۸ نامزد دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن شد.
ششمین دفتر از مجموعه «دفترهای واپسین» با عنوان «به رنگ آبی دریا» در 136 صفحه، شمارگان هزار و 650 نسخه و قیمت 6 هزار و 100 تومان از سوی کتاب نشر نیکا منتشر شد.
نظر شما