در حاشیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
قصهگوی کردستانی قصهگویی ایرانی و خارجی را متفاوت دانست
صبری رحیمی، قصهگوی کردستانی گفت که قصههای ایرانی دارای محتوا و پیامهای تربیتی و آموزشی است، در حالی که قصهگویان غربی بیشتر به بخش نمایشی قصهها اهمیت میدهند و با استفاده از طنزپردازی بر جنبه سرگرمی قصهها تاکید بیشتری دارند.-
وی در زمینه نقش قصهگویی و تاثیر آن بر تربیت کودکان و نوجوانان یادآور شد: کودکان با گوش دادن به قصهها با ناهمواریهای زندگی آشنا و دنیای واژگان آنها گستردهتر میشود.
رحیمی یادآور شد: قصهها موجب تقویت هوش، حافظه و خلاقیت کودکان میشود و قدرت ابداع، علتیابی و معلول شناسی میشود و همچنین توان نتیجهگیری در آنها را رشد میدهد.
این مربی کانون در ادامه افزود: امروزه با توجه به گسترش فنآوری، وسایل صوتی، تصویری بین خانوادهها و کودکان و نوجوانان تا حدودی فاصله ایجاد کرده است و قصهگویی میتواند فرصت مناسبی برای کمتر شدن این فاصلهها باشد.
این قصهگو که با قصه «ماه همه» در بخش آزاد جشنواره شرکت کرده است، اظهار کرد: بالابردن سطح کیفی و توانمند سازی قصهگویان و ترویج فرهنگ قصهگویی در میان خانوادهها را در تحکیم بنیان خانواده و تعلیم و تربیت کودکان موثر دانست.
وی همچنین تاکید کرد: قصههای متون کهن ایران موجب شناخت کودکان و نوجوان از رشادتها و جوانمردیهای پهلوانان، قهرمانان، بزرگان و فرهنگ غنی کشور میشود.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، روزهای 29 بهمن تا یکم اسفند با حضور قصهگویان داخلی و خارجی در تبریز برگزار میشود.
نظر شما