یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۶
دستاوردهای بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند تشریح شد

اعضای هیات مدیره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران امروز (29 بهمن) در این موسسه با هدف تشریح دستاوردهای بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند و ارایه گزارش‌های مربوط به این نمایشگاه نشست دوستانه‌ای برگزار کردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به نمایندگی از نشر ایران در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند که از 16 تا 22 بهمن‌ماه (برابر با 4 تا10 فوریه) در شهر دهلی نو برگزار شد، شرکت کرده بود.

موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با هدف تشریح دستاوردهای این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند و استفاده از تجربیات افرادی که به نمایندگی از این موسسه در غرفه جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند و همچنین برای قدردانی از زحمات آن‌ها نشستی با مدیران خود برگزار کرد.

در ابتدای این جلسه محمد عظیمی، مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران ضمن تجلیل از کارشناسان حاضر در غرفه جمهوری اسلامی ایران در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند از اعطای نشان ویژه نمایشگاه کتاب هند به موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران ابراز خرسندی کرد.

در ادامه جلسه شهروز شریعتی، مشاور فرهنگی مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، حضور ایران در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند را بسیار موفق ارزیابی کرد و گفت: با توجه به این‌که اکنون موضوع اقتصاد مقاومتی یکی از اولویت‌های کشور به شمار می‌آید، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران می‌تواند به‌گونه‌ای برای حضور در نمایشگاه‌های کتاب داخلی و خارجی برنامه‌ریزی کند که با کمترین هزینه‌ها مواجه شود.

وی با بیان این‌که بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند نشان داد که هزینه‌ها به شیوه بهتر و مناسب‌تری قابل کنترلند، گفت: بیش از 90 درصد تنخواه ارزی پنج هزار دلار هزینه‌ای که برای این دوره از نمایشگاه کتاب هند در نظر گرفته شده بود به موسسه بازگردانده شد. 

مشاور فرهنگی مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران افزود: در این نمایشگاه ارتباط و همکاری‌های خوبی میان نشر ایران و هند صورت گرفت. همچنین سخنرانی و تعاملی که در دانشگاه دهلی انجام شد، بازتاب خوبی به همراه داشت، به‌گونه‌ای که استادان این دانشگاه برپایی نمایشگاه‌های کتاب متعدد و ایجاد کتابخانه‌های تخصصی از سوی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران را خواستار شدند.

شریعتی با اشاره به ویژه‌نامه نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند (show delhi) گفت: این ویژه‌نامه که به صورت روزانه در نمایشگاه کتاب هند منتشر و توزیع می‌شد، حاوی اطلاعات، وقایع و اخبار نمایشگاه کتاب بود و همواره بیانگر حضور چشمگیر بازدیدکنندگان از غرفه ایران و روابط عمیق فرهنگی دو کشور ایران و هند بود.

وی اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب هند مجموعه‌ای به نام «بوکلینک» ایجاد شد که مانند خبرگزاری کتاب ایران اخبار مربوط به حوزه کتاب را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌داد. به دنبال تعامل‌هایی که صورت گرفت، قرار بر این شد تا این مجموعه از این پس اخبار «ایبنا» را نیز پوشش دهد.

مشاور فرهنگی مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران ادامه داد: احیای روابط فرهنگی در غرفه موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران از مهم‌ترین دستاوردهای بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند محسوب می‌شود.

شریعتی از فعالیت خوب انواع رسانه‌ها در انعکاس اخبار مربوط به بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند خبر داد و گفت: تشکیل شورای تخصصی کتاب با هدف حضور هدفمند و منسجم‌تر موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور ضرورت دارد.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که تعداد قابل توجهی کتاب با موضوع‌های مختلف با خود به نمایشگاه کتاب هند برده بودیم اما به حدی استقبال چشمگیر بود که تصور می‌کنم اگر بیش از این تعداد نیز با خود کتاب می‌بردیم بازهم جا برای عرضه وجود داشت.

مشاور فرهنگی مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با بیان این‌که ایران و هند مشترکات فرهنگی بسیاری با یکدیگر دارند، افزود: کشور هند نقش ویژه‌ای در معادلات بین‌المللی دارد. بنابراین، پیشنهاد می‌کنم که اگر کشور هند به عنوان مهمان ویژه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شود، مي‌تواند زمینه‌ساز معرفی هر چه بهتر نشر ایران باشد. 

عضو هیات مدیره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و بازرس قانونی این موسسه سخنران بعدی این نشست بود. وی با بیان این‌که موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند حدود 600 عنوان کتاب در حوزه‌های شعر، ادبیات، رمان، دین، ادبیات کودک و نوجوان‌ و ادبیات پایداری عرضه کرده بود، گفت: استقبال از این کتاب‌ها آن‌قدر چشمگیر بود که اگر سه برابر این عناوین نیز عرضه می‌شد، همچنان از استقبال عموم غافلگیر می‌شدیم.

محمد خلج ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه کتاب هند راهکارهای مناسب درباره همکاری میان نشر ایران و هند ارایه شد و تفاهمنامه‌های همکاری‌ میان هند و ایران در حوزه برگزاری نمایشگاه کتاب و بازاریابی کتاب به امضای طرفین رسید. همچنین نشست‌های تخصصی با موضوع نشر با کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، عربستان و امارات برگزار کردیم.

وی عنوان کرد: تصور می‌کنم ششمین روز از برگزاری بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند بود که از ما برای حضور در دفتر نمایشگاه کتاب هند دعوت کردند و در آن‌‌جا به دلیل تعامل‌های فرهنگی خوبی که ایران در این نمایشگاه انجام داده بود، نشان ویژه نمایشگاه  به موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران اعطا شد.

وی افزود: در این دوره از نمایشگاه کتاب هند تعامل خوبی با استادان دانشگاه هند با هدف حضور در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صورت گرفت. اکنون مقدمات این حضور از سوی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران انجام شده است.

در ادامه این نشست محمد عظیمی، مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران گفت: این موسسه می‌تواند کارها را به نحوی برنامه‌ریزی کند که هم اثربخش باشند و هم کارآمد. همچنین می‌توان فعالیت‌ها را با کمترین هزینه‌ها انجام داد. نمونه این رویه را در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند شاهد بودیم. 

وی در ادامه سخنانش گفت: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران باید به عنوان یک مجموعه اجرایی در حوزه فرهنگ و به‌ویژه برگزاری نمایشگاه‌های کتاب چنین نمونه‌هایی را در فعالیت‌های خود الگو قرار دهد.

مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران ضمن تشکر از شهروز شریعتی و محمد خلج افزود: این افراد در تمام مدت زمان برپایی بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند به صورت کامل امور مربوط به نمایشگاه کتاب هند را در اختیار بنده می‌گذاشتند و از هر وقت آزادی که به دست می‌آوردند برای پیگیری امور مربوط به این نمایشگاه و تعامل با شخصیت‌های فرهنگی و مراکز فرهنگی استفاده می‌کردند. تمام این امور باعث شد تا حضور ایران در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند از معرفی نشر ایران فراتر رود و حضور ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران را به ثبت برساند.

وی ادامه داد: از مدیران موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران می‌خواهم برای موفقیت هر چه بیشتر این موسسه بکوشند و با ذهنی منسجم و سازمان‌یافته اطلاعات مربوط به فعالیت‌های خود و همچنین توانایی انتقال این اطلاعات به دست‌اندرکاران و مجریان را کسب کنند.

عظیمی از مدیران موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران خواست تا به صورت عملیاتی فعالیت کنند و به حوزه کاری خود به صورت یک پروژه بنگرند تا بتوانند نقشه راه صحیحی برای خود ترسیم و دیدگاه دقیق و درستی را بر مبنای اعتقادات صحیح برای فعالیت‌های خود انتخاب کنند.

در پایان مراسم، شهروز شریعتی، مشاور فرهنگی مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و محمد خلج، عضو هیات مدیره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و بازرس قانونی این موسسه نشان ویژه بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند را به محمد عظیمی، مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران اهدا کردند. عظیمی نیز این نشان را با هدف ثبت در اسناد موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به این موسسه تحویل داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط