فرهاد حسنزاده، نویسنده کودک و نوجوان و یکی از نامزدهای دریافت این فصل، درباره تاثیر فهرست لاکپشت پرنده بر گزینش کتابهای کودک و نوجوان به «ایبنا» گفت: مردم هنگامی به این فهرست اعتماد میکنند که ببینند گزینش کتابها بدون جانبداریهای مرسوم صورت میگیرد و کتابهای معرفی شده از هر حیث مناسب و معتبرند._
نویسنده رمان «هستی» در ادامه توضیح داد: هر چه تعداد نهادهای برگزاری این قبیل جوایز و جشنوارهها در کشور بیشتر شود، بیشتر میتوان پاسخگوی سلیقههای متفاوتتری در جامعه بود.
حسنزاده همچنین درباره داوریها افزود: هر شورایی داوریهای ویژه و خاص خود را داراست. داوریها در این جایزه از دید من بسیار خوب بوده است. نکته جالب داوریها وجود داورها از طیفهای گوناگون فکری و حتی سنی است که این امر برای خود من بسیار جالب است؛ چرا که برخی از داورها چنان جوان هستند که خود از مخاطبان کارهای ما بودند و در واقع با کارهای ما بزرگ شدهاند.
این داستاننویس اضافه کرد: همراه شدن این داورها با داورانی در سنهای بالاتر و تلفیق این دو با هم میتواند برآیند خوب و جالبی داشته باشد. نکته مهم دیگر در داوریهای لاکپشت پرنده جدا بودن آنها از مسایل سیاسی و حاشیهای است که من به شخصه این عملکرد و رویکرد را ستایش میکنم.
این نویسنده کودک و نوجوان در پاسخ به این سوال که «فهرست لاکپشت پرنده تا چه حد میان والدین شناخته شده است؟» توضیح داد: این روش تا اندازهای شکل گرفته است، اما همچنان نیازمند زمان است تا مردم به شکلی هدفمند به دنبال این فهرست باشند. گاهی پدر و مادرها به من میگویند نمیدانیم چه کتابی را برای فرزندمان بخریم. که از این حیث ایجاد چنین فهرستی میتواند قدم خوبی باشد. مردم هم با اعتمادی که به این فهرست پیدا میکنند میتوانند به رشد وضعیت کتابخوانی کشور کمک کنند.
حسنزاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که «فکر میکنید تا چه میزان نسبت به این فهرست اعتماد وجود خواهد داشت؟» گفت: مردم هنگامی به این فهرست اعتماد میکنند که ببینند گزینش کتابها بدون جانبداریهای مرسوم صورت میگیرد و و کتابهای معرفی شده از هر حیث مناسب و معتبرند.
نظر شما